Hlavní obsah

V Lešně vyhrál Holder, na Markétu přijede jako lídr GP Hampel

Polák Jaroslaw Hampel přijede za dva týdny do Prahy v pozici vedoucího muže seriálu Grand Prix na ploché dráze. Jako jediný nechyběl ani v jednom ze dvou dosavadních závodů ve finálové jízdě, dnes v Lešně ale stejně jako při premiéře na Novém Zélandu nedokázal vyhrát a k druhému místu přidal tentokrát třetí.

Foto: Pavel Fišer

Hvězdy teď už zamíří na pražskou Markétu - 12. 5. nebude chybět ani Polák Tomasz Gollob.

Článek

Grand Prix Evropy vyhrál před natěšeným polským publikem po dramatické jízdě plné změn ve vedení Australan Chris Holder před další domácí hvězdou Tomaszem Gollobem, který Hampela předjel až na cílové pásce. Čtvrtý skončil Švéd Andreas Jonsson. Čtyřiadvacetiletý Holder vyhrál třetí závod v kariéře, průběžně je pátý.

Hampel předstihl v celkovém hodnocení o dva body vítěze novozélandské GP a mistra světa Grega Hancocka, kterému v Lešně vypověděl službu motocykl v semifinále. Gollob se na amerického veterána bodově dotáhl.

Pražský stadion Markéta bude hostit třetí závod mistrovství světa 12. května. První tři muži aktuální klasifikace vloni v české metropoli obsadili stupně vítězů v pořadí Hancock, Hampel, Gollob.

GP Evropy, 2. závod MS na ploché dráze v Lešně:
Finále: 1. Holder (Austr.), 2. Gollob, 3. Hampel (oba Pol.), 4. Jonsson (Švéd.).
Pořadí MS (po 2 z 12 závodů): 1. Hampel 33 b., 2. Hancock (USA) 31, 3. Gollob 31, 4. Crump (Austr.) 24, 5. Holder 23, 6. N. Pedersen (Dán.) 23.

Reklama