Hlavní obsah

Abraham byl v tréninku na Velkou cenu Portugalska jedenáctý

Estoril

Český motocyklový závodník Karel Abraham obsadil v královské MotoGP jedenácté místo v tréninku na nedělní Velkou cenu Portugalska. Jakub Kornfeil byl v nejslabší Moto3 v Estorilu třináctý.

Foto: Osama Faisal, ČTK/AP

Motocyklový závodník Karel Abraham

Článek

Abraham na ducati, jenž v úvodních dvou závodech sezony zatím nebodoval, zajel v odpoledním rychlejším tréninku čas 1:40,207. Na australského mistra světa Caseyho Stonera s hondou, jenž jasně vyhrál, ztratil 1,811 sekundy. V prvním pomalejším tréninku byl Abraham o jednu příčku výš.

"Dnešek se docela povedl, i když dopoledne ještě byla trať mokrá a moc jsme toho nenajezdili. Hodně pomalu to schnulo, asfalt byl místy vlhký ještě odpoledne," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Pochvaloval si, jak mechanici radikálně změnili nastavení jeho motorky. "Pomohlo to, je to na dobré cestě. Na druhou stranu se nám trochu vracejí problémy z loňské sezony s přední částí motorky, takže máme co dělat a budeme doufat, že se nám to podaří během zítřka vychytat," dodal Abraham.

Kornfeil na hondě, jenž před týdnem v Jerezu spadl z vedoucího místa, zaostal na 13. pozici o 2,108 vteřiny za domácím lídrem Miguelem Oliveirou. V prvním tréninku zajel jedenáctý čas.

Reklama

Související témata: