Hlavní obsah

VIDEO: Šok! Plochodrážní motorka letěla mezi diváky a lámala kosti

Neustadt

Jeden z nejděsivěji vyhlížejících karambolů v plochodrážních závodech byl k vidění při čtvrtfinále mistrovství světa juniorů v bavorském Neustadtu. Souboj mladých dravců - Slovince Nejce Malešiče a Ukrajince Andreje Kobrina - přinesl v 17. jízdě kolizi, jejíž následky byly nejhrozivější pro osobu naprosto nezúčastněnou. Jedenáctiletou dívčinu v hledišti. Ale nakonec asi může mluvit o štěstí, když to všechno odnesla "jen" zlomeninou nohy.

Kolize na pochodrážních závodech

 
Článek

Malešič brnknul v plné rychlosti o Kobrinův stroj a malér byl na světě. Motorky se roztočily do salt a jedna z nich mířila až na tribunu do houfu diváků. Jindy vše zachycující mantinely tentokrát metrákový stroj nezastavily. Hrazení na bavorské dráze je v zatáčce nezvykle až za travnatým pruhem, což se neukázalo jako nejšťastnější.

Že motorka na plošině vyletí mezi diváky, je k vidění zcela výjimečně. Kdysi svůj stroj dostal přes mantinel "divoch" Roman Matoušek na pražské Markétě. Ale i pro zanícené plochodrážní příznivce, kteří se v Česku mohou v sobotu večer (19) těšit na mimořádnou lahůdku - Grand Prix právě v Praze -, je tohle záležitost zcela mimořádná.

Pro jedenáctiletou divačku s devastující zlomeninou nohy přiletěl vrtulník. Do nemocnice museli i další přihlížející a také původce karambolu Malesič. Kobrin to odskákal jen modřinami, dokonce nastoupil do opakované jízdy, ale stejně jako Malešič do další fáze MS nepostoupil. Cesta dál zůstala zavřená i českému zástupci v závodě Ondřeji Veverkovi, skončil dvanáctý. Vyhrál Polák Patryk Dudek.

Reklama