Hlavní obsah

Michek vyhrál v Bulharsku poprvé závod MS v motokrosu

Trojan

Motokrosař Martin Michek vyhrál v bulharském Trojanu poprvé v kariéře závod mistrovství světa. V průběžném pořadí seriálu MX3 se posunul na čtvrté místo.

Foto: archiv

Motokrosař Martin Michek

Článek

Čtyřiadvacetiletý jezdec obsadil v prvním finálové jízdě čtvrté místo zhruba sekundu za stupni vítězů, druhou už vyhrál o 1,598 sekundy před Rakušanem Günterem Schmidingerem. V celkové klasifikaci Grand Prix Michek porazil o tři body vítěze prvního finále Slovince Gerčara Klemena.

Už před rokem se Michek v Trojanu blýskl druhým místem, které mu pomohlo ke konečné bronzové příčce v šampionátu. Jezdec týmu Orion Litomyšl se stal prvním českým medailistou v motokrosovém mistrovství světa po 35 letech, triumfu ve Velké ceně se však dočkal až dnes.

Navázal na úspěchy Martina Žeravy, který vyhrál v méně nabité kategorii MX3 v roce 2005 Grand Prix ve Švýcarsku a dva roky nato na Slovensku.

Vstup do letošní sezony Michkovi nevyšel a v prvním závodu v nizozemském Valkenswaardu nedokončil ani jednu jízdu. Před měsícem ve Velké ceně Francie už skončil na pátém místě a v Bulharsku vybojoval životní úspěch. Na lídra šampionátu Rakušana Matthiase Walknera ztrácí 21 bodů.

Reklama

Související témata: