Hlavní obsah

Abraham stále není stoprocentně fit, v Assenu ale pojede

Praha

Zdravotní stav motocyklového jezdce Karla Abrahama sice stále není stoprocentní, ale brněnský závodník věří, že ve středu v Assenu bez problémů projde lékařskou kontrolou a na startu Velké ceny Nizozemska nebude chybět. První Čech v královské kubatuře MotoGP si na začátku června při testech ve španělském Aragónu zlomil dva prsty na levé ruce a byl nucen vynechat předešlý závod v britském Silverstonu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český motocyklista Karel Abraham na tiskové konferenci.

Článek

"Je to lepší, ale pořád to bolí. Hlavně prostředníček. Přece jen jsou to zlomeniny," řekl Abraham ČTK. Věří ale, že povinným vyšetřením v mobilní klinice na okruhu projde. "To problém nebude. Doktorům už to bude celkem jedno. Pokud není problém s hlavou, tak to nechávají být," uvedl.

Dvaadvacetiletý jezdec Cardion AB Motoracing týmu v minulých dnech uvažoval, že by si vyzkoušel řízení motocyklu, nakonec to ale neudělal. "Radši jsem si dal volno a nechal ruku odpočívat," řekl Abraham, který si uvědomuje, že ruka jej bude při jízdě bolet. "To je stoprocentní. Doufám ale, že málo a že s tím půjde jezdit," prohlásil.

Injekci si píchnout asi nenechá

Neuvažuje o tom, že by si nechal píchnout injekci proti bolesti. "Moc to nedoporučují. Zranění by se mohlo ještě zhoršit," řekl Abraham, kterému zatím letošní sezona příliš nevychází. Po šesti závodech, ze kterých jeden vynechal, má na kontě jen čtyři body. Ke spokojenosti tak má daleko.

"Doufám, že v Assenu už se to zlomí a nějaké výsledky přijdou. Máme problém jak my, tak Barbera, který také jezdí na ducati. Na to se ale historie neptá, výsledky potřebujeme zlepšit," řekl Abraham. Důležité budou i závody na Sachsenringu a v Mugellu v dalších dvou týdnech.

"Není to klíčová fáze sezony, ale je důležité, abychom nějaké body získali. Před sebou máme ještě dvě třetiny sezony a dvanáct závodů. V celkovém pořadí budu bodovou ztrátu dohánět těžko, ale to neznamená, že by byla sezona ztracená," dodal Abraham, který do Assenu odcestoval dnes.

Reklama