Hlavní obsah

Kornfeil byl v trénincích v Assenu sedmý, Abraham šestnáctý

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil byl sedmý v dnešním úvodním tréninkovém dnu před sobotní Velkou cenu Nizozemska ve třídě Moto3. V královské MotoGP zajel zraněním handicapovaný Karel Abraham šestnáctý čas.

Foto: Právo

Jakub Kornfeil.

Článek

Devatenáctiletý Kornfeil se v dopolední části nevešel do elitní desítky, odpoledne zrychlil více než o sekundu a celkově zaostal za suverénně nejrychlejším Maverickem Viňalesem o 1,213 sekundy. Španělský lídr pořadí se v Assenu jako jediný dostal pod hranici minuty a 45 sekund (1:44,312), druhé místo bylo pro Kornfeila v půlsekundovém dosahu.

Abraham po absenci v předchozí britské Grand Prix startuje se zlomeninou prstů a trénink absolvoval s lokálním umrtvení levé ruky. "Bohužel se vyplnil ten nejhorší scénář. Do prvního tréninku jsem vyjel s tím, že ruka bude v pohodě. Po třech kolech jsem ale musel kvůli bolesti zastavit. Zajeli jsme na kliniku, kde mi ruku umrtvili, a ještě jsem se stihl vrátit na trať," uvedl v tiskové zprávě.

V obou tréninkových sekcích zajel srovnatelné časy. Odpoledne se ale nedokázal tak výrazně zlepšit a od nejrychlejšího Bena Spiese z USA jej nakonec dělilo 2,762 sekundy. "Před odpoledním tréninkem mi do toho dali další anestetika, ale není to o moc lepší. Bolest je jedna věc, ruka je ale méně citlivá a nemám v ní po umrtvení sílu. Výsledek je tím samozřejmě ovlivněný. Zítra to ale chceme určitě zkusit znovu, musím doufat, že to aspoň nebude horší," uvedl Abraham.

Reklama

Související témata: