Hlavní obsah

Monza kvůli bezpečnosti přišla o licenci na motocyklové závody

Mezinárodní motocyklová federace (FIM) zrušila až do odvolání všechny motocyklové závody na slavném italském okruhu v Monze. Při vyšetřování květnového závodu mistrovství světa superbiků, během nějž musela být kvůli dešti zrušena jedna jízda, se ukázalo, že trať má bezpečnostní nedostatky.

Foto: Sport.cz

Jakub Smrž

Článek

Ztráta licence na pořádání závodů se však týká jen motocyklů, takže Velká cena formule 1, která je na programu 9. září, v ohrožení není. "S Grand Prix v Monze nejsou žádné problémy," řekl šéf seriálu F1 Bernie Ecclestone italskému listu Gazzetta dello Sport.

Během čtvrtého dílu letošního MS superbiků, jehož se účastní i český jezdec Jakub Smrž, musel být v Monze kvůli částečně zatopené trati při silném dešti zrušen první závod. Během vyšetřování státního zastupitelství vyšlo najevo, že při asfaltování trati nebyly dodrženy odpovídající standardy, takže voda neodtékala tak, jak měla. Odpovědní pracovníci navíc o nedostatcích v bezpečnosti údajně věděli.

"Až budou vyřešeny problémy s asfaltem, dostaneme licenci na motocyklové závody zpátky. Inspektoři FIM bezpečnost dráhy přezkoumají," uvedl Paolo Flammini ze zastřešující společnosti Infront Motorsport.

Reklama

Související témata: