Hlavní obsah

Pešek se vrací na okruhy, pojede superbikovou Suzuki

Brno

Motocyklista Lukáš Pešek se vrací na závodní okruhy. V dubnu sice musel vynuceně opustit MS supersportů, nyní se ale o víkendu jako náhradník objeví se suzuki v Assenu při pátém závodě otevřeného německého šampionátu superbiků.

Foto: Česká pojišťovna

Lukáš Pešek s osobním koučem Milošem Čihákem

Článek

Šestadvacetiletý český jezdec dostane šanci v týmu HPC Power místo zraněného Saschi Hommela, který má zlomenou klíční kost. Pešek už s motocyklem Suzuki loni závodil, jenže v kategorii šestistovkových supersportů za tým Mayer Racing, takže nyní na trati v nizozemském Assenu zažije litrovou superbikovou premiéru v seriálu, kde pravidelně startuje i Matěj Smrž, bratr Jakuba.

Vrcholný závod superbiků, devátý díl mistrovství světa se ale jede o víkendu v Brně a na startu mezi 24 závodníky bude i Jakub Smrž přes bolestivě potlučený kotník a rameno po pádu z minulého závodu ve Španělsku. „Nejsem úplně stoprocentní fit, ale nechci přijít o start před domácími fanoušky, i když trať v Brně svým charakterem nepatří k mým oblíbeným okruhům a není ani zrovna ideální pro náš motocykl. Samozřejmě, že jsem tam také pod velkým tlakem veřejnosti, takže se pokusím jet co nejlépe a doufám, že to po mém zranění v Aragonu půjde," tvrdí Smrž.

V rámcovém závodě MS supersportů pozná na Masarykově okruhu poprvé atmosféru šampionátu šestadvacetiletý Viktor Dušek v sedle Yamahy, který dostal právo startovat na divokou kartu. V Brně se navíc pojede i Pohár FIM superstocků, v němž čeští diváci mohou fandit Ondřeji Ježkovi a Janu Halbichovi. Celkově se o závodním víkendu očekává v Brně návštěva přes padesát tisíc diváků.

Reklama

Související témata: