Hlavní obsah

Motocyklista Abraham vyjede do Velké ceny USA z páté řady

Motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil v kvalifikaci Velké ceny USA kategorie MotoGP 14. místo. Dvaadvacetiletý jezdec, který kvůli zranění vynechal čtyři předchozí Grand Prix, vyjede do nedělního závodu v Laguna Seca z páté řady.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham na stroji Ducati

Článek

"S kvalifikací nejsem vůbec spokojený. Sice jsem se v závěru začal mírně zlepšovat, ale pořád se do toho nemůžu pořádně dostat. Jsem z toho rozmrzelý a nervózní," uvedl Abraham v tiskové zprávě. Svůj nejlepší čas zajel až v posledním kole, do té doby byl osmnáctý.

Jediný český zástupce v královské třídě MotoGP nemohl startovat ve čtyřech dílech šampionátu kvůli poranění ruky, které si způsobil začátkem června během testování v Aragónu. Vynechal pak Velké ceny Británie, Nizozemska, Německa a Itálie.

Stoprocentně fit ještě není

Ani teď ještě není stoprocentně fit. "Druhý den už mě ruka bolela více. Byl jsem na masáži a ještě na jednu budu muset zajít, ale na závod to nebude mít vliv," řekl.

Abraham se do seriálu po vynucené přestávce vrátil už v pátečních trénincích v Kalifornii. V kvalifikaci poté zajel čtrnáctý čas a na nejrychlejšího Jorgeho Lorenza ze Španělska ztratil 3,150 vteřiny.

Závod odstartuje dnes ve 23:00 SELČ. "Bude to určitě složitý den. Okruh v Laguna Seca patří k velice náročným, je hodně technický a není tady žádná pořádná rovinka," dodal Abraham, který doposud v MS získal jen čtyři body.

Kvalifikace na Velkou cenu USA silničních motocyklů - MotoGP:
1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:20,554, 2. Stoner (Austr./Honda) -0,074, 3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,352, 4. Spies (USA/Yamaha) -0,540, 5. Crutchlow (Brit./Yamaha) -0,714, 6. Dovizioso (It./Yamaha) -0,985, ...14. Abraham (ČR/Ducati) -3,150.

Reklama