Hlavní obsah

Abraham si dojel v USA pro nejlepší umístění v sezóně, skončil desátý

Laguna Seca

Musel na americkém okruhu Laguna Seca po 14. kvalifikačním čase startovat až z páté řady, ale nakonec si uzdravený Karel Abraham dojel v USA pro nejlepší umístění v letošním mistrovství světa MotoGP. Za desáté místo v cíli bral šest bodů, čímž se posunul na osmnáctou příčku průběžně. Prvenství slavil Australan Casey Stoner.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham na stroji Ducati

Článek

Abraham byl před závodem trochu roztrpčený, že se mu nepodařilo dosáhnout lepšího výsledku v kvalifikaci, ale během nedělních 32 kol ostrého souboje dokázal dva jezdce předjet a do elitní desítky mu pak pomohly dva pády soupeřů. Nejdřív havaroval ze čtvrtého místa domácí Spies, dvě kola před cílem se poroučel na zem i legendární Rossi.

"Umístění je nakonec možná lepší než výkon, ale snažil jsem se na trati udělat maximum, čeho jsem byl schopen. Okruh v Laguna Seca patří k velice náročným, je hodně technický a není tam žádná pořádná rovinka," líčil Abraham, jemuž od bolestí nedávno zraněné ruky musel ulevit až masáž.

V čele dlouho jezdil z pole position startující Lorenzo, jenže když mu začaly odcházet pneumatiky, využil toho Stoner a zhruba po dvou třetinách závodů se Australan dostal do vedení. Společnost na pódiu mu dělallo letos už tradičně španělské duo, přičemž Pedrosa bodoval v každém závodě letošního šampionátu.

MS silničních motocyklů, závod MotoGP v Laguna Seca
1. Stoner (Austr., Honda) 43:45,961
2. Lorenzo (Šp, Yamaha) +3,429
3. Pedrosa (Šp., Honda) +7,633
4. Dovizioso (It.) +18,602
5. Crutchlow (Brit., oba Yamaha) +18,779
...10. Abraham (ČR, Ducati) +1:22,076,
Průběžné pořadí MS (po 10 z 18 závodů): 1. Lorenzo 205 b., 2. Pedrosa 182, 3. Stoner 173, 4. Dovizioso 121, 5. Crutchlow 106, 6. Bradl (Něm./Honda) 84, ...18. Abraham 10.

Reklama

Související témata: