Hlavní obsah

Stáj šetří, Smrž do Ruska nejede

Premiéra MS superbiků v Rusku o víkendu proběhne bez Jakuba Smrže. Tým Liberty Racing se tam rozhodl z ekonomických důvodů neodcestovat.

Foto: Sport.cz

Jakub Smrž

Článek

„V pozici jezdce těžko něco změním. Musím respektovat postoj vedení, i když to pro mě bude zvláštní poprvé za šest let v superbikovém seriálu chybět na startu," tvrdí Smrž. „Chtěl jsem novou trať za Moskvou poznat, jenže vyhodnocení situace v týmu vedlo k tomu, že se šetří a nikam se nejede," říká český motocyklista.

S Liberty se už definitivně rozešel Francouz Sylvain Guintoli kvůli tomu, že tým mu dluží peníze. „V jeho případě to ale nebyla jen otázka financí. V týmu se teď všichni snaží dělat maximum, abychom sezónu dokončili. Moji mechanici fungují skvěle, a pokud se nestane nic neobvyklého, zbývající tři závody po Rusku bychom snad měli absolvovat," tvrdí Smrž.

Oficiálním zdůvodněním, proč Liberty vynechává jedenáctý díl seriálu, je přestavba týmu. V zákulisí se ale mluví o tom, že stále víc chybějí peníze, už minule v Silverstonu byla výrazně snížena hospitality. Šéf týmu Mario Bertucci se však zaručil, že alespoň jednoho jezdce v roce 2013 do superbiků nasadí, byť nevyloučil přechod od Ducati k jiné značce.

Smrž se zatím nepouští do úvah, jestli bude znovu angažován. „Tohle bude téma na debatu někdy v polovině září, až Liberty jasně nastíní strategii. Podle ní se rozhodnu. Vůbec bych se nebránil možnosti potkat se už příští rok v jednom týmu s bráchou Matějem, který letos jezdí velmi úspěšně německý šampionát superbiků."

Reklama