Hlavní obsah

Hayden nepojede GP ani v Brně, Barberu nahradí Elías

Brno

Americký motocyklový jezdec Nicky Hayden po těžkém pádu v kvalifikaci na předchozí Velkou cenu Indianapolisu nebude na startu ani v Brně. Mistra světa z roku 2006 nepustí do české Grand Prix zraněná pravá ruka, kvůli které zůstal na rehabilitaci ve Spojených státech, a s návratem do seriálu počítá až při Velké ceně San Marina v Misanu v polovině září.

Foto: Pat Cocciadiferro, Reuters

Americký motocyklový pilot Nicky Haden

Článek

"Nejsou to žádné velké potíže, ale ruku mám velmi oteklou a chybí mi v ní síla. A hlava mě také stále pobolívá," uvedl na webu MotoGP jednatřicetiletý Hayden, který byl po sobotním pádu chvíli v bezvědomí. Start v Brně mu nedoporučili ani lékaři.

Zatímco devátého muže MS Haydena tovární tým Ducati nebude v Brně nikým nahrazovat, dalšího zraněného jezdce této italské značky Héctora Barberu ze Španělska potřetí za sebou zastoupí krajan Toni Elías.

Barberá v Indianapolisu zažil neslavný návrat na dráhu necelý měsíc po fraktuře lýtkové a stehenní kosti. V zámoří měl v tréninku znovu pád, který tentokrát pro něj skončil zlomenými obratli. Stejně jako předtím v Laguna Seca místo něj Elías zasáhl do závodu a skončil jedenáctý. Předchozí závod na americké půdě mistr světa Moto2 z roku 2010 nedokončil.

Reklama