Hlavní obsah

Sedmnáctiletý Popov má za sebou dlouhou závodní pauzu, start v Brně přijal jako výzvu

Brno

Nakonec se na Miroslava Popova usmálo štěstí. V Brně pojede mistrovství světa třídy Moto3. „Se čtyřtaktní motorkou toho odjetého moc nemám, chybí mi letos i závodní praxe, ale všechno jsem to vzal jako velkou výzvu ukázat se,“ říká 17letý závodník, jenž pro dvanáctý díl šampionátu nahrazuje zraněného Brita Webba v barvách týmu Mahindra Racing.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Čeští motocykloví jezdci (zprava) Karel Abraham, Miroslav Popov, Karel Hanika a Jakub Kornfeil.

Článek

Popov měl letos původně absolvovat celý seriál MS, těsně před startem sezóny ale přišel o klíčový balík sponzorských peněz od České pojišťovny. Z předjednaného životního angažmá v italském týmu Phonica Racing sešlo a český mladík se ocitl v situaci, kdy několik měsíců nemohl vůbec závodit.

„Bez financí to v našem sportu nejde, takže jsem jen chodil do školy, honil fyzičku a doufal, že se nám s tátou povede sehnat alespoň nějaké peníze, abych se mohl brzy na motorku vrátit," líčí Popov, jenž se dočkal až koncem června v italském mistrovství. „Tak dlouhou závodní pauzu jsem nezažil od svých sedmi let, kdy jsem se poprvé svezl na minibiku," přiznal s tím, že nebylo lehké překousnout všechna zklamání.

"Moje dobré letní výsledky v italském šampionátu i kontakty italského manažera zřejmě pomohly k tomu, že se v pondělí večer ozvali lidé z týmu Mahindry s nabídkou záskoku v Brně. Dostal jsem čas na rozmyšlení, ale taková šance se přece neodmítá," tvrdí Popov, jenž dvoje stupně vítězů z Itálie, právě na stroji značky Mahindra, vzal jako povzbuzení, že závodit nezapomněl.

V Brně startoval Popov při MS už loni na divokou kartu a obsadil 17. místo ve třídě do 125 ccm. Předtím dokonce dosáhl na světové body v nejslabší kubatuře. „Stopětadvacítkový dvoutakt mám zkrocený, jenže čtyřtaktní Moto3 je úplně jiná. Přesto se budu v Brně snažit prodat vše, co ve mně je. První úkol zní, kvalifikovat se."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články