Hlavní obsah

Vážná nehoda v Brně! Mladému francouzskému motocyklistovi hrozí ochrnutí

Patnáctiletý francouzský jezdec Simon Danilo se vážně zranil v sobotním doprovodném programu motocyklové Velké ceny České republiky v Brně. Danilo havaroval v posledním kole závodu Red Bull Rookies Cupu, který vyhrál domácí Karel Hanika, a momentálně leží v nemocnici v umělém spánku.

Foto: Sport.cz

V závodech silničních motocyklů není o dramatické situace i pády nouze (ilustrační foto)

Článek

Danilo byl po nehodě letecky převezen do Fakultní nemocnice v Brně. "Utrpěl velmi závažná poranění. V současné době je ve stabilizovaném stavu," uvedla mluvčí nemocnice Anna Mrázová.

Podle webu Topsportracing francouzskému jezdci hrozí, že zůstane po pádu ochrnutý v dolní části těla. Danilo má také zlomený krček stehenní kosti, zlomený loket a poškozenou plíci. "Podle posledních informací je v umělém spánku a snad by nemělo dojít k ohrožení žádných základních životních funkcí," řekla novinářům ředitelka společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Zásah na trati i práce lékařů byly podle ní bezchybné. "Čeští i španělští lékaři odvedli příkladnou práci," uvedla Ulmanová. Brněnští pořadatelé však i kvůli této nehodě budou muset pro příští rok udělat bezpečnostní úpravy na trati.

Reklama

Související témata: