Hlavní obsah

Abrahamovi se ulevilo, když uviděl šachovnicový prapor v cíli

Brno

Na Masarykově okruhu ještě nikdy v MS neskončil lépe, také proto Karel Abraham doprovodil své 9. místo v brněnském závodě MotoGP spokojený gestem ze zaťatou pěstí. Navíc letos už potřetí za sebou bodoval.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Karel Abraham si devátým místem zajel dosavadní maximum při GP v Brně

Článek
Fotogalerie

Máte pocit, že jste dokázal zlomit prokletí brněnského závodu, když jste po pěti letech doma konečně projel cílem?

Snažil jsem se celou dobu nemyslet na to, že tohle je domácí závod a že jsem v Brně, kde mi to vůbec nejde. Když jsem konečně uviděl šachovnicový prapor v cíli, docela se mi ulevilo. Mám ale v sobě i stopu nespokojenosti.

V čem spočívá?

Měl jsem jet o vteřinu na kolo rychleji, bohužel jsem se nedostal na časy jako v kvalifikaci. Asi se na tom podepsaly i nervy, abych zase něco nezkazil. Raději jsem byl na trati opatrnější a nechtěl udělat nějakou zbytečnou chybu.

Mrzí vás, že jste nedokázal lépe využít letos vaší nejlepší startovní pozice ve třetí řadě roštu?

Zkazil jsem první zatáčku a šel v ní moc brzy na brzdy, to mě stálo pár míst. Než jsem se probil zpátky přes Eliase a Espargara, cuknul mi tam osmý DePuniet a už jsem ho nesjel, i když na top speedu jsem byl se svou satelitní ducati o dvacet kilometrů v hodině rychlejší než on s motorkou typologie CRT. V zatáčce ale vůbec aneztrácel, navíc mě sice zadní kolo docela drželo, ale nebyl jsem si vůbec jistý předkem. Nechtěl jsem proto až moc tlačit na pilu.

Co se tam odehrálo po projetí cílem mezi vámi a Crutchlowem, kterému došel benzín?

Potřeboval se nějak dostat do depa. Původně jsem ho nechtěl táhnout, spíš jsem myslel, aby za mě skočil a svezli bychom se na jedné motorce. On ale chtěl sedět na své, jenže bylo to do kopce a nebyl to od něj nejlepší nápad. Málem jsme šli na hubu, ale nějak jsem ho tam dotlačil.

Budete mu to účtovat jako taxík?

To asi ne, ale když to příště chcípne mně, tak vím, koho si mám na trati stopnout.

Reklama

Související témata: