Hlavní obsah

Na plochodrážním Tomíčkově memoriálu se představí i nové tváře

Hlavní hvězdou 44. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka, tradičního pražského plochodrážního závodu, bude trojnásobný mistr světa Nicki Pedersen z Dánska, pořadatelé ale fanouškům představí i v Česku nepříliš známé a v Evropě úspěšné závodníky. V zatím čtrnáctičlenné startovní listině tak figuruje například zkušený Švéd Daniel Nermark nebo Tomasz Gapiňski z Polska.

Foto: Sport.cz

Tomíčkův memoriál přivítá světovou špičku.

Článek

"Chtěli jsme představit nové závodníky, kteří pravidelně nestartují v extralize nebo se neúčastní Zlaté přilby v Pardubicích. Jsou to kluci, kteří jsou schopni porážet naše jezdce i Pedersena," řekl ředitel závodu Pavel Ondrašík na dnešní tiskové konferenci v Praze. Tomíčkův memoriál se na Markétě uskuteční již v pondělí 10. září.

Ve startovní listině jsou momentálně dvě volná místa, pořadatelé by jedno z nich rádi doplnili jezdcem, který startuje v mistrovství světa jednotlivců. Další závod Grand Prix se ale jede v sobotu ve švédské Malille, až pak bude jasno.

"Pracujeme na tom a jsme v kontaktu s některými jezdci. Jasno ale bude až po sobotním závodě," uvedl Ondrašík. Domácí plochou dráhu budou zastupovat Josef Franc, Matěj Kůs, Václav Milík nebo Luboš Tomíček. Na počest jeho tragicky zahynulého dědy se závod od roku 1969 pořádá.

Jisté ale je, že nepřijede například Američan Greg Hancock, který se chce soustředit na útok na třetí světový titul, nebo objev letošní sezony Martin Vaculík ze Slovenska. "Bez ohledu na to nás ale určitě opět čeká kvalitní a dramatický závod, který se tradičně pojede na dvacet jízd a finále, ve kterém se představí pět nejlepších," dodal manažer pořádajícího oddílu Ondrašík.

Reklama

Související témata: