Hlavní obsah

Smrž v superbikovém týmu WSBK Liberty Effenbert skončil

Český motocyklový závodník Jakub Smrž předčasně skončil ve svém superbikovém týmu WSBK Liberty Effenbert. Dvanáctého muže průběžného pořadí mistrovství světa propustila česko-italská stáj těsně před prvním tréninkem na nedělní závody šampionátu na Nürburgringu.

Foto: Ivana Roháčoková

Český motocyklista Jakub Smrž na brněnském okruhu.

Článek

Českobudějovický rodák byl angažován týmem Liberty do pátku 7. září 2012. "Od dnešního dne jsem podle písemného vyjádření pana Bertuccia osvobozen od dalších závodních povinností vůči týmu Efenbert Liberty. Rád bych poděkoval celému týmu za téměř dvouletou spolupráci, při které jsem několikrát mohl stát na stupních vítězů," sdělil Smrž na svém oficiálním webu www.fansofsmrz.cz.

Za Smržovým propuštěním může být finanční situace týmu, jenž kvůli úsporám vynechal srpnový závod MS v Moskvě. Smrž tehdy chyběl na startu šampionátu superbiků po šesti letech. Z týmu navíc nedávno odešel Francouz Sylvain Guintoli, protože nedostával zaplaceno.

Stáj Effenbert Liberty v krátkém prohlášení uvedla, že "provádí reorganizaci svých lidských, technických a logistických zdrojů pro příští závodní sezónu." Smrže pro závod v Německu nahradil Ital Lorenzo Lanzi.

Do konce sezóny zbývají po Nürburgringu ještě dva závody a je velmi pravděpodobné, že se v nich už devětadvacetiletý Smrž neobjeví. "Nyní společně se svým managementem pracuji na dalším angažmá a věřím, že budoucnost bude velmi dobrá," uvedl devětadvacetiletý jezdec.

Bývalý účastník mistrovství světa MotoGP Smrž působí v superbikovém šampionátu od roku 2007. Pětkrát, z toho čtyřikrát v posledních dvou letech, dosáhl na stupně vítězů. Na vyhraný závod stále čeká.

Reklama