Hlavní obsah

Smrž po propuštění z MS pojede v britském šampionátu

Londýn

Motocyklový závodník Jakub Smrž si po náhlém odchodu z týmu Liberty Effenbert, za nějž jezdil mistrovství světa superbiků, našel nové angažmá. Devětadvacetiletý rodák z Českých Budějovic se dohodl na působení ve stáji Splitlath Redmond Aprilia v britském superbikovém šampionátu.

Foto: Sport.cz

Jakub Smrž se dohodl na působení ve stáji Splitlath Redmond Aprilia.

Článek

Smrž za svůj nový tým pojede za dva týdny v Assenu. Nizozemskou trať dobře zná nejen z MS superbiků, ale i ze svého předchozího působení v MotoGP. Zatím není jasné, zda český jezdec absolvuje v barvách Splitlath Redmond i zbývající dva závody šampionátu v Silverstone a Brands Hatch.

"I když jsem měl možnosti dokončit sezonu v mistrovství světa, rozhodl jsem se pro Splitlath Redmond a nové dobrodružství v britském šampionátu. Z prvního kontaktu s novou 'rodinou' jsem měl velmi dobrý pocit a zase jsem získal motivaci," uvedl v oficiálním tiskovém prohlášení Smrž. "Už se nemůžu dočkat, až zase budu závodit," dodal.

Smrže náhle propustil jeho česko-italský tým těsně před pátečními tréninky na dnešní závod MS na Nürburgringu. Za Smržovým propuštěním mohla být finanční situace týmu, jenž kvůli úsporám vynechal srpnový závod v Moskvě. Smrž tehdy chyběl na startu šampionátu superbiků poprvé po šesti letech.

Reklama