Hlavní obsah

Hříšníci z Brna zaplatí po deseti tisících

Čestmír Folk

Po deseti tisících pokuty musí zaplatit sedm fotbalistů prvoligového 1. FC Brno, kteří se v noci z neděle na pondělí opili a zdemolovali velký reklamní billboard v centru města. Rozhodlo o tom vedení klubu, které odešle peníze po dohodě s hráči na účet brněnské dětské onkologie.

Foto: Internet

Milan Pacanda (vlevo) byl jedním ze sedmi brněnských hříšníků.

Článek

"To, čeho se naši fotbalisté Pacanda, Svoboda, Živný, Schuster, Musil, Máša a Návrat dopustili, je hrubým porušením profesionální smlouvy. Jejich jednání odsuzujeme, pevně věříme, že šlo o ojedinělý výstřelek," uvedl ředitel brněnského klubu Vladimír Krejčí. "Také hráči nás ujistili, že se nic podobného nebude opakovat. Nyní možná budou muset ještě čelit následkům z případného trestního stíhání. Do něj ale už klub pochopitelně nemůže zasahovat," dodal.

Provinilci pochopili

Vydatnou konzumací alkoholu se zřejmě fotbalisté Brna snažili zbavit stresu ze špatných jarních výsledků. "I je hrozně mrzí, že se mužstvo propadlo do pásma sestupu. Sáhnout po skleničce s alkoholem však rozhodně není dobré řešení. Oněch sedm hříšníků to už pochopilo," sdělil klubový manažer Karel Kroupa.

Brněnské vedení včera také potvrdilo ve funkci trenéra Karla Večeřu, o jehož odvolání se po propadu celku na dvanácté místo prvoligové tabulky spekulovalo. "Vyhodnotili jsme situaci a došli jsme k závěru, že odborné kvality kouče jsou nezpochybnitelné. K jeho udržení na trenérském postu přispěli i hráči, kteří se za něj jako jeden muž postavili. Problém spatřují především v sobě. Očekáváme ovšem brzké zlepšení výkonů a samozřejmě především výsledků mužstva," podal vysvětlení Krejčí.

Reklama

Související témata: