Hlavní obsah

Brno chybí v předběžném kalendáři MS superbiků na příští rok

Brno

V předběžném kalendáři mistrovství světa superbiků na příští rok chybí Grand Prix České republiky, která se konala pravidelně od roku 2005 na Masarykově okruhu. V letošní sezóně brněnským pořadatelům vypršela smlouva s promotérem šampionátu a o nové jednají.

Foto: REUTERS/Victor Fraile

Brno chybí v předběžném kalendáři MS superbiků na příští rok.

Článek

"Jednání stále probíhají, rozhodnutí musí padnout do 1. prosince," řekl ČTK majoritní vlastník Masarykova okruhu a prezident Českého svazu motocyklového sportu Karel Abraham senior.

Provizorní termínová listina dnes byla zveřejněna ve francouzském Magny Cours, který je o tomto víkendu dějištěm posledního závodu sezony. Příští ročník ještě nemá obsazen termín 23. června.

"Tento termín máme vyhrazený. Dnes odpoledne mi to potvrdil po telefonickém rozhovoru promotér mistrovství světa superbiků. Bude záležet na tom, zda novou smlouvu podepíšeme," uvedl Abraham senior.

Na Masarykově okruhu se letos jelo v druhé polovině července. Výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová tehdy avizovala velký zájem o setrvání superbiků v Brně a za klíčovou věc v jednáních o podmínkách označila výši zalistovacího poplatku.

Seriál, který letos po odstoupení Jakuba Smrže končí bez české účasti, bude mít v příštím roce patnáct dílů se dvěma zastávkami ve Španělsku (Aragon a Jerez), Itálii (Monza a Imola) a Británii (Donington a Silverstone).

MS začne tradičně v únoru na Phillip Islandu v Austrálii, následovat bude premiérová Grand Prix v Indii (Noida). Poslední závod je naplánován na 20. října do Jerezu.

Vedle Brna chybí v šampionátu z dosavadních dějišť také Misano.

Reklama

Související témata: