Hlavní obsah

Novým českým plochodrážním mistrem je devatenáctiletý Milík

Mšeno

Devatenáctiletý Václav Milík se stal českým mistrem na ploché dráze. V druhém finálovém závodu domácího šampionátu konaného pod hlavičkou Autoklubu ČR neztratil ve Mšeně ani bod a v dodatečné rozjížďce o titul porazil mnohem zkušenějšího týmového kolegu ze Zlaté přilby Pardubice Lukáše Drymla.

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Při absenci mistra Evropy a obhájce titulu Aleše Drymla, který ve středečním odvetném finále extraligy družstev upadl a kvůli přetrvávajícím potížím po otřesu mozku start vzdal, měl nejlepší výchozí pozici vítěz květnového prvního finále z Divišova Matěj Kůs. Český šampion z roku 2010 spálil naděje na titul ve své poslední rozjížďce, ve které po pokaženém startu nezískal ani bod. Do té doby přitom ztratil jen dva.

Milík seniorský titul přidal k triumfu v kategorii do 19 let, který získal o minulém víkendu ve Svitavách. V základní části vyhrál všech pět rozjížděk, zatímco trojnásobný český šampion Lukáš Dryml přijel první čtyřikrát a jedinou porážku utrpěl hned v úvodu právě s Milíkem. V součtu s výsledky z Divišova měli oba jezdci stejně bodů, a tak musel rozhodnout rozjezd, ve kterém Milík o dvanáct let staršího rivala opět předčil.

Při existenci dvou motoristických autorit v České republice se v tomto roce pojede ještě o titul pod hlavičkou Českého svazu motocyklového sportu. Finálový závod je na programu 15. října na pražské Markétě.

MČR jednotlivců na ploché dráze (AČR), druhý finálový závod ve Mšeně:
1. Milík15b.
L. Dryml (oba ZP Pardubice)14
3. Franc (AK Markéta)12
Konečné pořadí (po 2 závodech):
1. Milík26+3 v dodatečné rozjížďce
2. L. Dryml26+2
3. Kůs (AK Markéta)24

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články