Hlavní obsah

Kvalifikaci na závod v Sepangu vyhrál Lorenzo. Abraham s Kornfeilem dojeli shodně čtrnáctí

Čtrnáctá místa obsadili čeští jezdci Karel Abraham i Jakub Kornfeil v kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie silničních motocyklů. Oba tak do nedělního závodu mistrovství světa v Sepangu vyjedou z páté řady.

Foto: Reuters

Karel Abraham (zcela vzadu) skončil v kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie čtrnáctý.

Článek

Čtrnáctá místa obsadili čeští jezdci Karel Abraham i Jakub Kornfeil v kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie silničních motocyklů. Oba tak do nedělního závodu mistrovství světa vyjedou z páté řady.

Abraham ve třídě MotoGP ztratil téměř tři a půl sekundy na nejrychlejšího Jorgeho Lorenza ze Španělska, který si na okruhu v Sepangu může zajistit titul mistra světa už dva závody před koncem seriálu.

Abraham dál mluví o problémech s motorkou

"Bohužel opět nejsem vůbec spokojený, tak jak je to v poslední době skoro pořád. Za sebe můžu říct, že jedu na svém vlastním maximu. Motorka občas dělá takové věci, které vůbec nechápu a těžko se jim dá přizpůsobit. Jsem si vědom toho, že jdu na brzdy dřív než ostatní a tam asi ztrácíme nejvíc.

Mým cílem je dojet šampionát co nejlépe a přitom si nepřivodit žádné zranění," uvedl v tiskové zprávě Abraham, jenž chce v neděli hlavně dobře odstartovat.

Kornfeil měl rovněž trable s technikou

Kvalifikaci Moto2 vyhrál Španěl Pol Espargaró, lídr Márquez zajel třetí čas.

Také Cortese bude na startu stát v první řadě, v kvalifikaci zajel třetí čas. Nejrychlejší byl domácí Zulfahmi Khairuddin, Kornfeil na něj ztratil přes dvě vteřiny. V pátečním tréninku přitom český jezdec obsadil druhé místo, dnes před kvalifikací byl šestý.

Kornfeil si navíc opět stěžoval na motocykl. „Co mám dělat, když to prostě nefunguje? Volné tréninky byly doslova peckovní, zato kvalifikace za moc nestála. Když jsem zajel naposled do boxu, řekl jsem (šéfmechanikovi) Mirkovi, že je potřeba změkčit tlumiče, místo toho je ale ztvrdil. Nevím, co si o tom mám myslet. Věřil jsem si na desítku," láteřil Kornfeil v tiskové zprávě.

Vedle MotoGP mohou být v neděli šampioni známí i v obou dalších kubaturách. V Moto3 má k prvenství nejblíže Němec Sandro Cortese a v Moto2 Španěl Marc Márquez.

Velká cena Malajsie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Sepangu (kvalifikace)
Moto3
1. Khairuddin (Malaj./KTM)2:13,885
2. Folger (Něm./Kalex)-0,266
3. Cortese (Něm./KTM)-0,714
4. Rossi (Fr./Honda)-0,796
5. Salom (Šp./Kalex)-0,932
6. Oliveira (Portug./Honda)-1,431
...
14. Kornfeil (ČR/Honda)-2,202.
Moto2
1. P. Espargaró (Šp./Kalex)2:06,962
2. Redding (Brit./Kalex)-0,437
3. Márquez (Šp./Suter)-0,604
4. Nakagami (Jap./Kalex)-0,655
5. Zarco (Fr./Motobi)-0,710
6. Smith (Brit./Tech 3)-0,759
MotoGP
1. Lorenzo (Šp./Yamaha)2:00,334
2. Pedrosa (Šp./Honda)-0,194
3. Dovizioso (It./Yamaha)-0,233
4. Stoner (Austr./Honda)-0,477
5. Crutchlow (Brit./Yamaha)-0,844
6. Spies (USA/Yamaha)-0,851
...
14. Abraham (ČR/Ducati) -3,440.

Reklama

Související témata: