Hlavní obsah

Doohan věří, že si Stoner konec kariéry v MotoGP rozmyslí

Melbourne

Australská motocyklová legenda Mick Doohan nevěří, že se jeho krajan Casey Stoner po této sezóně definitivně rozloučí s kariérou v MotoGP. Bývalý světový šampión v královské kubatuře do 500 ccm je přesvědčen, že se Stoner za pár let do seriálu mistrovství světa vrátí ve stylu Michaela Schumachera.

Foto: Sport.cz

Australan Casay Stoner se raduje. Vyhrál totiž Velkou cenu Katalánska v kategorii MotoGP

Článek

"Neodepisoval bych šance, že ho uvidíme za pár roků, až mu dojde, že má ještě několik let před sebou, jak udělá Michaela Schumachera," řekl Doohan na stránkách australské motocyklové Grand Prix s narážkou na německého pilota formule 1, jenž se k závodění vrátil v roce 2010 po více než tříleté pauze.

Sedmadvacetiletý Stoner v květnu ohlásil, že po této sezóně ukončí kariéru, což Doohana vzhledem k jeho věku nejprve překvapilo. "Lidé ale zapomínají, že i když je mu jen 27, ve světovém šampionátu jezdí už od šestnácti," řekl Doohan, jenž v letech 1994 až 1998 získal pět titulů mistra světa ze sebou.

Na nadcházející australské Velké ceně se Stoner pokusí vybojovat šestý triumf v řadě. Teprve před dvěma týdny se přitom vrátil k závodům po operaci kotníku. Minulý týden v malajském Sepangu obsadil v kategorii MotoGP třetí místo.

Reklama