Hlavní obsah

Další ocenění pro Stonera. Zatáčka na Phillip Islandu ponese jeho jméno

Phillip Island

Dvojnásobný světový šampión v královské motocyklové třídě MotoGP Casey Stoner z Austrálie se dočkal dalšího ocenění. Jeho jméno ponese jedna ze zatáček na okruhu Phillip Island v jeho rodné zemi. Sedmadvacetiletý Stoner, který s předstihem ohlásil konec aktivní kariéry po skončení této sezóny, ovládl domácí Grand Prix pětkrát za sebou.

Foto: Sport.cz

Australan Casey Stoner

Článek

Jeho jméno ponese zatáčka číslo 3, jedna z nejrychlejších na okruhu. "Je to něco mimořádného. Ta zatáčka je pro mě pravděpodobně nejlepší na světě," uvedl Stoner, které v této části trati předvedl již několik skvělých předjížděcích manévrů.

Podobné cti se na Phillip Islandu v šedesátileté historii dostalo jen dvěma dalším jezdcům - Waynu Gardnerovi a Micku Doohanovi.

Tovární jezdec Hondy Stoner bude o víkendu v Austrálii útočit na šestý triumf v řadě, o šanci na celkové prvenství v sezóně již kvůli zranění přišel. Po pádu v Indianapolisu musel na operaci kotníku a byl nucen vynechat tři závody.

V polovině září se ale rodák z Kurri Kurri do MS vrátil, v Japonsku byl pátý a v Malajsii třetí. Pojede i doma, přestože jeho zdravotní stav není ideální. "Kotník je horší, než když jsem v Japonsku začínal, dva závody mu daly zabrat. Teď n

Reklama