Hlavní obsah

Tragédie v Macau! V kvalifikaci se zabil portugalský motocyklový závodník Carreira

O život dnes přišel během Grand Prix v čínském Macau pětatřicetiletý portugalský motocyklista Luis Filipe de Sousa Carreira. Nehodu měl během kvalifikace na tradiční každoroční závod, jehož se zúčastní vozy i motocykly různých kategorií. Lékaři už mu nedokázali pomoci, portugalský jezdec těžkým zraněním podlehl krátce po převozu do nemocnice.

Foto: Sport.cz

Krátce po nehodě portugalského jezdce Luise Carreiry. Hasiči chvátají zlikvidovat plameny šlehající ze závodníkova motocyklu

Článek
Fotogalerie

Podle pořadatelů jezdec superbiků Carreira havaroval v zatáčce, jiný závodník do nehody zapleten nebyl. Portugalec zůstal bezvládně ležet, jeho stroj se vzňal. Díky okamžité pomoci dvou lékařů se Carreira ocitl už po deseti minutách od havárie v nemocnici, veškeré pokusy o záchranu jeho života však byly marné.

Velká cena Macau se letos koná už po šestačtyřicáté a tamní okruh, na němž startují formule 3, cestovní vozy a superbiky, je považován za hodně těžký. Před sedmi lety na stejné trati přišel o život francouzský motocyklista Bruno Bonhuil.

Reklama