Hlavní obsah

Abraham věří, že se mu přestup k CRT do budoucna vyplatí

Praha

Krok zpět, který se ale v budoucnosti vyplatí. Tak hodnotí jezdec Karel Abraham rozhodnutí startovat v příštím roce mistrovství světa v královské kubatuře MotoGP s motocyklem takzvané kategorie CRT. Prvního Čecha, který se mezi světovou elitou dostal, čeká příští rok třetí sezóna v MotoGP. Už ale neusedne na Ducati, ale na motocykl Aprilia ART.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český motocyklista Karel Abraham na tiskové konferenci.

Článek

Bude tak mít k dispozici výkonnostně slabší stroj, který nebude na nejlepší objektivně stačit. "Podle informací, které máme, by se už v roce 2014 měly motocykly CRT přiblížit strojům MotoGP a od roku 2015 budou naprosto vyrovnané," uvedl šéf týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Motocykly CRT, které v MS začaly jezdit poprvé letos, by měly mít v budoucnosti k dispozici vhodnější pneumatiky a pozměněny mají být i technické předpisy o elektronice. "Spousta lidí si myslí, že je to krok zpět. My si ale myslíme, že ne. Je to předzvěst, kam to půjde. Tovární týmy budou vždy kousek vepředu, ale věříme, že na tom budeme podobně jako v současnosti satelitní týmy Hondy a Yamahy," řekl Abraham starší.

Podobně to vidí i jeho syn a jezdec Karel Abraham mladší. "Je ale jasné, že mě mrzí to, že ať byla Ducati jakákoliv, tak měla občas šanci jezdit vepředu. Aprilie ji, bohužel, nemá. Ale je to super motorka a my se budeme snažit být mezi nejlepšími v CRT. A třeba porážet i některé MotoGP motorky," uvedl Abraham mladší, který bere rok 2013 jako přechodný.

"Nechci ale říct, že bude zkušební. Pojedeme naplno, ale v roce 2014 by se mělo vše ještě více promíchat s MotoGP motorkama," věří.

Reklama