Hlavní obsah

Český tým FGR už se v seriálu MS silničních motocyklů neobjeví

Český tým FGR se v příštím roce v mistrovství světa silničních motocyklů již nepředstaví. Stáj z Ústí nad Orlicí nebyla po své premiérové sezóně do dalšího ročníku šampionátu třídy Moto3 přijata.

Článek

"Je to samozřejmě velká škoda, že jsme nebyli promotérem mezi vyvolené vybráni i v další sezóně. První sezóna měla být seznamovací, stála nás velké investice a spoustu času a energie," uvedl dnes majitel týmu Miroslav Felgr v tiskové zprávě. "Tomu rozhodnutí moc nerozumím. Myslel jsem, že záměrem společnosti Dorna je mít v šampionátu co nejvíce značek. V letošní roce bylo sedm různých značek podvozků, příští rok jich bude pět," konstatoval s tím, že jeho tým není pro organizátora MS obchodně zajímavý.

FGR startoval v MS s upraveným vlastním motocyklem a motorem Honda. Do seriálu vstoupil s nizozemským jezdcem Jasperem Iwemou, který zabodoval sedmým místem na mokru v Le Mans. V závěrečných čtyřech závodech ho ale kvůli slabým výsledkům nahradil Španěl Josep Rodríguez a v letošní derniéře ve Valencii přidal na konto týmu bod za 15. příčku.

"Podařilo se nám sestavit kvalitní tým, o čemž svědčí fakt, že se nám motocykl za 20 víkendů ani jednou nezastavil. Nechali jsme za sebou šest týmů, dva dokonce se dvěma jezdci, což svědčí o tom, že jsme v prvním roce rozhodně ostudu neudělali," prohlásil Felgr, jenž má za sebou 43 závodních sezón. V příštím roce chce s týmem startovat v českém a německém šampionátu a získat divoké karty pro účast jinde.

Reklama