Hlavní obsah

Mé góly bohužel nic nerozhodly, smutní Koller

DORTMUND/PRAHA

Osmým gólem v letošním ročníku fotbalové Ligy mistrů vykřesal Jan Koller jiskřičku postupové naděje Dortmundu. Na San Siru zařídil vítězství 1:0, 'vosám' i přesto zůstala čtvrtfinálová vrata zavřená. "Je mi to moc líto. Ale Real Madrid je velký tým, bylo jasné, že si postup nenechá ujít," řekl v rozhovoru pro Právo kanonýr Koller.

Foto: ČTK

Fotbalový obr aneb dortmundský Jan Koller v obležení hráčů AC Milán. Zleva Paolo Maldini, Fernando Redondo a Rui Costa.

Článek

Osm branek ve dvanácti zápasech fotbalové Ligy mistrů, ale Borussia Dortmund v úterý skončila svoji pouť v osmifinálové skupině, není vám to líto?

Samozřejmě, že je a moc, ale v Miláně už jsem s tím počítal. Real Madrid je velký tým, obhájce titulu, bylo jasné, že si postup nenechá ujít.

Takže gól do sítě slavného AC Milán vám radost neudělal?

Udělal, protože dát gól mužstvu, které má podle mne nejlepší obranu v Evropě, a ještě na jeho trávníku, to se vždycky cení.

Kterého z těch osmi gólů v Lize mistrů si nejvíc považujete?

To je těžké, hlavně proto, že mé góly bohužel nic nerozhodly. Kdyby některý byl postupový, byl by nejcennější. Určitě si považuji tref do sítě Realu Madrid. Nesmím přeci urazit fotbalová božstva, aby mi střelecká forma vydržela v bundeslize a teď hlavně v reprezentaci.

Říkáte, že vaše góly nic nerozhodly, kdy tedy přišel Dortmund o postup?

V domácím utkání s Realem Madrid. Po něm už nebyl boj o postup v našich rukách.

Byla hodně citelná neúčast Tomáše Rosického?

Strašně. Naše hra postrádala myšlenku a hlavně on mě umí najít. Ostatní spoluhráči ne, sice centrují, ale nepřesně a nic z takových míčů není. O víkendu už by měl Tomáš nastoupit, byť třeba na pár minut.

Z Ligy mistrů jste venku, v bundeslize ztrácíte na Bayern třináct bodů, titul už asi neobhájíte. O co vlastně ještě budete hrát?

O druhé místo v tabulce, protože zaručuje přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. To je náš současný cíl. Ve fotbale je pořád o co hrát.

Reklama