Hlavní obsah

OBRAZEM: Freestyleové kousky okouzlily Sazka Arenu

PRAHA

Freestyloví motokrosaři si v sobotu večer podmanili vyprodanou Sazka Arenu. Hlavní hvězdou čtvrtého ročníku neoficiálního tuzemského šampionátu v této mladé disciplíně se stal Petr Kuchař, který v pražské hale předvedl jako první Čech v domácím prostředí nejobtížnější a nejatraktivnější skok - backflip, neboli salto na motorce.

Článek

Bývalý úspěšný motokrosař a superkrosař Kuchař, který se adrenalinovému freestyle motokrosu věnuje čtyři roky, navíc předvedl salto hned čtyřikrát za večer. Třikrát ve volné jízdě a naposledy při závěrečné 'jam session', která celou show uzavřela.

Petr Kuchař předvádí backflip neboli salto na motorce. Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

V minulých ročnících akce, která se dříve konala v hale pražské Sparty na Výstavišti, se přitom podobný kousek povedl pouze loni Kanaďanu Jeffu Fehrerovi, který se letos v Praze také představil. Také Fehrer jednoho 'backflipa' obecenstvu v libeňské hale předvedl.

Andy Bell z Kanady při freestyleové show v pražské Sazka Areně. Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Více než 15 000 diváků, kteří se v hledišti sešli, však dostali do varu i další showmani za motocyklovými řídítky. Skvělé kousky předváděli například Australan Robbie Meddison či Ronnie Renner ze Spojených států. Libor Podmol poté dokazoval, že domácí freestyle není pouze Kuchař, a naznačil, že se od české hvězdy rychle učí.

Ronnie Renner z USA při freestyleové show v pražské Sazka Areně. Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Poprvé v Česku byla navíc součástí akce soutěž o nejlepší skok 'Big Air', v které jedenáctka startujících předvedla v několika pokusech to nejlepší, čeho jsou schopni. Po volném programu přišel na řadu efektní závěr, při němž se na ploše zaplněné 1500 kubíky hlíny v jednu chvíli prohánělo až šest motokrosařů. Výsledky se nakonec vůbec nevyhlašovaly, spokojeným divákům to ale ani v nejmenším nevadilo.

Reklama