Hlavní obsah

Motocyklista Pešek kvůli snu o MotoGP odložil i svatbu

Finišuje s přípravou a nemůže se dočkat, až zkraje února vyjede při testech v Malajsii poprvé v elitní kubatuře MotoGP. Naplněný sen o angažmá v prestižní třídě převrátil život motocyklového závodníka Lukáše Peška naruby. Neváhal třeba zrušit plánovanou svatbu...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Motocyklový závodník Lukáš Pešek.

Článek

Jezdce MotoGP čekají za tři týdny v Malajsii první testy. Stihnete se připravit na sto procent?

Nikdy se mi nestalo, že bych měl problém s kondicí. V posledních dvou letech navíc spolupracuji s vynikajícím trenérem Petrem Brabcem a můžu říct, že jsem v takové formě ještě nebyl. Samozřejmě, že na nové motorce bude něco bolet. To ale odstraníme později. Také jsem teď přes svátky najezdil hodně kilometrů na motokrosové motorce. Držet řídítka, to prostě nejde ničím nahradit.

Po podpisu smlouvy s italským týmem Ioda Racing jste neměl zajištěné finanční krytí sezóny. Už máte tuto položku vyřešenou?

To je otázka na mého manažera. (Josef Liška, který Peška zastupuje, vstupuje do rozhovoru: „Celý rozpočet je zajištěný. Částku ale nezveřejníme, jsme vázáni smlouvou.")

Musel jste nečekaným podpisem kontraktu nějak zásadně měnit životní plány?

Byly věci, které jsem měl rozjeté a musel je zrušit. Jednou z nich byla i svatba, ale přítelkyně je tolerantní a chápe to. Po pěti letech, co jsme spolu, ví, pro co žiju. Taková nabídka přijde jednou za život, je to splněný sen.

Plánovali jste sňatek v motorkářském duchu?

Já jsem v tomhle spíš tradicionalista, svatbu na startovní čáře bych nechtěl.

Čeká vás vstup do světa velkých jmen motocyklového sportu. Jak se připravujete na bitvy s legendami jako jsou Rossi, Lorenzo, Pedrosa?

Nezapomínejte na Peška! (smích) Jsou to normální kluci, samozřejmě to dotáhli hodně daleko, ale žádný přehnaný respekt tam nebude. Jsem tam od toho, abych s nimi závodil, ne k nim vzhlížel.

Nebavili jste se o prostředí MotoGP s druhým českým jezdcem na startovním roštu Karlem Abrahamem?

Nemluvili jsme spolu tak tři roky a nic se na tom nezměnilo.

Reklama