Hlavní obsah

OBRAZEM: Pešek ukázal v Itálii novou motorku a hurá na testy do Malajsie

Praha

Tak to jsou oni. Lukáš Pešek a motocykl BMW-Suter specifikace CRT, nová dvojka v elitním seriálu MotoGP. Český závodník se ve středu v italském Trevisu poprvé ukázal ve společnosti stroje v barvách týmu IodaRacing, s nímž v letošní sezóně absolvuje životní premiéru v královské kubatuře.

Foto: Sport.cz

Slavnostní okamžik. Lukáš Pešek (zleva), Danilo Petrucci a Johann Zarco odhalují nový stroj v barvách týmu IodaRacing.

Článek
Fotogalerie

Peškova pohádka o MotoGP pokračuje. Pražský rodák po posledním angažmá v kubatuře Moto2 v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů dva roky chyběl a jeho naděje na návrat nebyly velké. Setkání s někdejšími kolegy, kteří mu pomáhali v letech 2006 a 2007 k největším úspěchům ve stopětadvacítkách, při loňské Velké ceně v Brně ale naznačilo, že se možná ledy pohnou. „Volej Sacchiho!" zněla dobře mířená rada a Pešek neváhal. Dohoda se současným šéfem IodaRacing Giampierem Sacchim, pod nímž Pešek na malorážce Derbi (marně) bojoval o titul, byla rychle na světě.

Ve středu byla nedaleko Benátek sepsána další kapitola příběhu. Pešek, jeho týmový kolega Danilo Petrucci, Sacchi, sponzoři, novináři a nablýskaný stroj, z něhož ve slavnostní okamžik sklouzla bílá plachta. Ve tváři českého jezdce se mísila neskutečná radost i pocit velké odpovědnosti. „Z dnešní prezentace jsem nadšený, protože jsem se poprvé představil na veřejnosti v kruhu mého týmu a v týmových barvách. Doteď to nebyla velká práce, ale už o víkendu začne testování, ladění a učení se. Bude to tvrdý a doufám, že úspěšný rok," prohlásil vedle Karla Abrahama druhý Čech v elitní třídě.

Pešek po slavnostní premiéře spěchal do Prahy a již zítra nabere směr Malajsie. „Od prvních testů v Sepangu čekám jen jediné – chci najezdit co možná nejvíce kilometrů a sžít se s novou motorkou. Moc dobře si uvědomuji, že mě čeká velmi těžké období. Já jsem však na tuto výzvu připravený a moc se na to těším," doplnil nováček královské kubatury.

Reklama