Hlavní obsah

VIDEO: Další drsný pád na oválu, kde se kdysi zranil i český plochodrážník Šváb

Drsný karambol, těžké zranění! Slovinský plochodrážník Matija Duh je velmi vážně ohrožen na životě po pádu v argentinské Bahía Blance. Plošináři se na zimu nezřídka přesouvají na jižní polokouli, seriál mistrovství Argentiny je pro řadu z nich zpestřením zimní přípravy na novou sezónu v Evropě.

Těžký pád slovinského plochodrážníka Duha

 
Článek

Slovinský jezdec, který v minulosti startoval v Pardubicích na Zlaté přilbě i při juniorské Zlaté stuze, nedokázal po kontaktu s Ginem Franchettim korigovat jízdu a v plné rychlosti spadl a vletěl do ochranné bariéry z pneumatik.

Seriálu se zúčastní i český reprezentant Matěj Kůs z pražské Markéty. Z Argentiny opakovaně přicházely strohé zprávy, že tamní dráhy nejsou dobře připraveny, teď na jedné z nich došlo k drsné nehodě. Shodou okolností na té samé, kde se kdysi těžce zranil i další český závodník Antonín Šváb mladší. Po těžkém karambolu se už nikdy na závodní dráhu nevrátil.

Třiadvacetiletý Slovinec je podle zpráv ze zámoří v kritickém stavu, má zlomenou lebeční kost a jeho mozek údajně přestal fungovat. Měl se však podrobit operaci. Kromě zranění hlavy utrpěl též zlomeninu kyčle. Závod byl po této havárii ve čtvrté rozjížďce ukončen.

Reklama

Související témata: