Hlavní obsah

Pešek zajel v dešti poslední čas, Abraham se trápil na brzdách

Praha/Sepang

Druhým dnem pokračovaly ve středu na okruhu v malajsijském Sepangu oficiální testy MotoGP i s oběma českými zástupci. Karel Abraham odkroužil čtyřiapadesát kol a proti včerejšku dokázal zrychlit o půlsekundu, Lukáš Pešek se dostal na trať až v závěru programu, kdy se nad okruhem rozpršelo, a během čtrnácti kol byl na mokru nejpomalejší.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek se strojem Suter-BMW při testech na okruhu v Sepangu.

Článek

Abraham dokázal stlačit čas na 2:05,028 min. a ve výsledkové listině figuroval na 22. místě.  „Jsem trochu naštvanej. Dobré byly jen první dva výjezdy, pak jsem nebyl schopný dostat se pod časy z nich. Najezdil jsem čtyřiapadesát kol a nejlepší jsem byl ve dvanáctém. To není dobré. Jsme pomalí na brzdách, a to mě štve. Nebýt toho, mohl by ten čas být o hodně jinde. Je to moje chyba, musím brzdit později, ale k tomu potřebuju, aby byla motorka při brzdění klidnější," lamentoval brněnský závodník na svém webu.

Pešek se pro změnu dostal na trať až hodinu před koncem programu, protože tým IodaRacing dal ve středu přednost Danilu Petruccimu. To už ale v Sepangu lilo a nováček královské kubatury zvládl na mokrém asfaltu odjet jen čtrnáct pomalých kol. „Bylo to jen takové kroužení po trati. Škoda, protože nám utekl další den. Pro mě je v tuto chvíli důležité každé kolo, takže jsem hodně zklamaný. Doufám, že už to bude jenom a jenom lepší," podotkl Pešek, jehož čas 2:21,512 min. byl vinou okolností absolutně nejhorším výkonem dne.

Od nejrychlejšího Daniho Pedrosy dělilo Peška na 28. pozici víc než dvacet sekund. Španělský závodník v Sepangu ovládl se svou hondou i druhý den, druhý nejrychlejší Jorge Lorenzo na yamaze byl ale pomalejší jen o 19 tisícin sekundy. Třetí čas zajel stejně jako včera Marc Márquez s hondou a čtvrtý byl opět legendární Valentino Rossi, který se v letošní sezóně vrátil ke stroji Yamaha.

Reklama

Související témata: