Hlavní obsah

Pešek na závěr testů v Sepangu zrychlil, na Abrahama ztratil šest desetin

Sepang

Třetím dnem vyvrcholily ve čtvrtek v malajsijském Sepangu první letošní testy královské motocyklové třídy MotoGP. Nejrychlejším časem se i do třetice blýskl Dani Pedrosa s hondou, z dvojice českých jezdců byl opět rychlejší Karel Abraham, debutant v nejsilnější kubatuře Lukáš Pešek ale dokázal podstatně zrychlit a byl jen o šest desetin sekundy pomalejší.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek při testování v Sepangu.

Článek

Pešek se během posledního dne testů konečně dočkal plnohodnotného svezení, které neovlivnil déšť či jiná komplikace. Do své bilance se strojem Suter-BMW přidal celkem čtyřicet okruhů a nejrychleji dokázal zajet kolo v osobním maximu za 2:05,321 min.

„Dnes jsem se zase posunul o nějaký kus dopředu. Začali jsme nejprve s nastavením motorky na mé tělo, tedy řídítka a posez. Zkoušel jsem i nastavení tlumičů a začal jsem rozumět trakci. To byl opravdu posun směrem kupředu. Vcelku jsem spokojený i s časy, kterých jsem dosahoval, protože po tak dlouhé době za řídítky, to není špatné," neskrýval spokojenost Pešek.

Abraham, který po rozvázání spolupráce s Ducati testuje na motocyklu ART, dokázal poprvé stlačit čas pod 2:05 min. a proti Peškovi byl o šest desetin sekundy rychlejší. "Pozitivní je, že se nám podařilo zlepšit čas a dostat se pod 2:05. Navíc dokážu časy na úrovni toho nejrychlejšího zajíždět opakovaně, to hodně jezdců, kteří jsou v celkovém pořadí přede mnou, nedokáže. Každopádně jsem si představoval, že budeme rychlejší, hlavně v poslední půlhodině se mi jezdilo fakt dobře a mrzí mě, že jsme ten čas ještě nevylepšili. Doufám, že jsme na závěr našli dobré nastavení a že to zúročíme při dalších testech," poznamenal Abraham, jenž v absolutním pořadí obsadil 22. pozici, Pešek byl pětadvacátý.

Nejrychlejším mužem v Sepangu zůstal Dani Pedrosa, druhý nejrychlejší čas opět zajel Jorge Lorenzo s yamahou. Na třetí pozici se svým časem prodral Valentino Rossi, který se po ukončení spolupráce s Ducati vrátil se ke stroji Yamaha.

Další oficiální testy MotoGP jsou na programu opět v Sepangu 26. až 28. února. Abraham by měl mít již k dispozici výkonnější motor, dosud totiž jezdil s pohonem starší generace. A Peškův tým IodaRacing by měl přivézt dva stroje aktuální specifikace, takže by Peška nemělo čekat nucené střídání s týmovým kolegou Danilem Petruccim.

Reklama