Hlavní obsah

Pešek na závěr testování MotoGP v Jerezu poprvé předčil Abrahama

Jerez

Motocyklista Lukáš Pešek byl v závěrečném dnu testování před novou sezónou MotoGP v Jerezu poprvé rychlejší než jeho krajan Karel Abraham. Pešek zakončil třídenní testy elitní kubatury ve Španělsku patnáctým místem, Abraham byl se ztrátou 73 tisícin sekundy šestnáctý.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek.

Článek

"S posledním dnem oficiálních testů jsem opravdu spokojený," pochvaloval si Pešek v tiskové zprávě. "Nejdůležitější je nastavení podvozku a elektroniky, a to se nám právě v pondělí podařilo. Řekl bych, že jsme na první závod připraveni, ale zázraky bych nečekal. Oproti ostatním jsme toho příliš nenajezdili, což bude jistě znát," dodal.

Víkend přitom vyšel lépe Abrahamovi. Ten byl v sobotu čtrnáctý a v neděli devatenáctý, zatímco Pešek v předchozích dnech obsadil 22. a 25. místo. Na prvenství dosáhli postupně Jorge Lorenzo, Valentino Rossi a Cal Crutchlow.

Abraham měl v pondělí problémy s motocyklem a zatímco většina soupeřů zajela nejrychlejší časy v závěru, kdy trať rychle osychala, český jezdec nemohl lepších podmínek využít.

"Dneska se na konci hodně zrychlovalo, jenže my jsme zrovna zkusili nastavení, které úplně nesedlo, a zadní pneumatika mně strašně prokluzovala. Takže z výsledku nejsem vůbec nadšený. Proti týmům, které mají od loňska stejnou motorku, máme strašné manko, které musíme dohnat v trénincích na Katar," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Seriál mistrovství světa začne v Kataru příští neděli 7. dubna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články