Hlavní obsah

Startuje motokrosové MS třídy MX3, Michek chce útočit na titul

Praha

V nizozemském Valkenswaardu bude v pondělí zahájen seriál motokrosového mistrovství světa ve třídě MX3. Na startu budou i čeští reprezentanti v čele s Martinem Michkem, který v loňském roce obsadil celkově druhé místo a na letošek plánuje útok na celkový triumf. Řada českých motokrosařů se do šampionátu zapojí v jeho průběhu; buď ze zdravotních důvodů, nebo proto, že ve Valkenswaardu se pojede na písčité trati, na níž se Čechům tradičně nedaří.

Foto: archiv

Motokrosař Martin Michek.

Článek

"Mám za sebou velmi tvrdý trénink, protože bych opět chtěl bojovat o přední umístění. Nechtěl jsem ale v zimě moc jezdit na motorce, proto jsem hlavně trénovat fyzičku a jezdil ve Španělsku na kole," uvedl Michek pro oficiální web MS motocrossmx1.com.

Loňský závod pohromou

Na loňský závod ve Valkenswaardu ale moc rád nevzpomíná. "Byl to nejhorší závod v celé sezóně, ani jednou jsem nedojel do cíle a nezískal ani bod, což pro mě byla pohroma. Myslím, že tam jsem ztratil titul," přiznal Michek, jenž v konečném hodnocení zaostal za Rakušanem Matthiasem Walknerem o 31 bodů.

Michek v létě změnil tým, nově bude závodit v barvách RSC Buksa Ados týmu. Letos jej nově čeká i start v závodě MS přímo v Česku. Na začátku září se totiž MX3 pojede v Pacově.

Chce se lidem odvděčit

"Bude to těžké, Pacov je šedesát kilometrů od mého rodiště, takže se na mě přijde podívat hodně lidí a bude mě podporovat. Pokusím se jim odvděčit dobrým výsledkem. Bylo by fajn dostat se na stupně vítězů, ale jen dostat se do desítky je hodně těžké," podotkl Michek.

Vedle Michka by měli v Nizozemsku startoval Filip Neugebauer a František Smola. Martin Žerava, Petr Bartoš a Michal Votroubek by se měli do MS zapojit později. Součástí některých závodů MX3 jsou i klání žen, v nichž by se měly představit Tereza Hronková a Lucie Simonová.

Reklama

Související témata: