Hlavní obsah

VIDEO: Drsňák Pedersen si při hrozivém pádu zlomil ruku. Na Markétě možná pojede další Čech

Göteborg

Divákům zatrnulo. Po děsivém pádu se však dánský plochodrážní drsňák Nicki Pedersen zvedl a zvládl i další boje. Jenže po víkendové Grand Prix Švédska v Göteborgu zamířil na rentgen, který odhalil zlomeninu předloktí.

Těžká nehoda při GP v Göteborgu

 
Článek

Start trojnásobného mistra světa v příštím závodě, který bude v sobotu 18. května večer hostit Praha, je nejistý. „Vypadá to, že budu čtyři týdny mimo," uvedl na Twitteru sám Pedersen, který se zranil po semifinálové kolizi s divoce jedoucím Britem Taiem Woffindenem.

Nabízí se tak šance, že čeští fandové na pražské Markétě vedle Josefa France, který má divokou kartu od pořadatelů, uvidí i Aleše Drymla. Ten si v loňské kvalifikaci vyjel pro letošek pozici prvního náhradníka GP. Vše ale ještě musí potvrdit promotér seriálu. A ten ví, že Pedersen vydrží hodně. „Chci v Praze jet, třeba s nějakou dlahou," nechal se už dokonce slyšet potlučený dánský bojovník.

V sobotním večeru i se zraněnou levou rukou nastoupil do opakované semifinálové jízdy a dokázal z ní postoupit ze druhého místa. Ve finále pak hrdinsky dojel třetí. Po obou jízdách viditelně trpěl bolestí a následné vyšetření v göteborské nemocnici ukázalo, že světový šampión z let 2003, 2007 a 2008 z pádu nevyšel se zdravou kůží.

„Ty dvě jízdy byly těžké, ale někdy člověk musí závodit přes bolest," uvedl Pedersen, který jezdí českou extraligu za Olymp Praha a v téhle sezóně v celkové klasifikaci GP chtěl atakovat stupně vítězů. I jeho takřka domácí ovál na Markétě mu k tomu měl dopomoci.

Po třech závodech velmi vyrovnaného seriálu je Dán pátý s pouze šestibodovou ztrátou na vedoucího Tomasze Golloba z Polska. V Göteborgu porazil Pedersena vedle vítězného Rusa Sajfutdinova ještě úřadující šampión Holder z Austrálie, který je v celkové klasifikaci jen o bod za Dánem.

Reklama

Související témata: