Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix pojede v Praze i Pedersen se zlomenou rukou

Praha

Nicki Pedersen se pokusí i se zlomenou rukou posílit v Praze své šance na titul mistra světa. Dánský plochodrážník potvrdil svůj start v sobotní Grand prix na Markétě, třebaže si před dvěma týdny ve Švédsku zlomil ruku.

Foto: Reuters

Nicki Pedersen při svém pádu před dvěma týdny ve Švédsku.

Článek

Vedle držitele divoké karty Josefa France pojede v Praze také další český plošinář Aleš Dryml, který nahradí zraněného stálého jezdce Grand Prix Darcyho Warda z Austrálie. Tem má zlomenou lopatku a není vyloučeno, že ho Dryml zastoupí i za dva týdny v Cardiffu.

"Ward nás tak trochu potěšil, protože dostal příležitost Aleš Dryml a budeme mít dva Čechy na startu," prohlásil na úterní tiskové konferenci šéf organizátorů Petr Ondrašík. "Nicki Pedersen si nechal udělat speciální dlahu, aby mohl závodit, aby mu to zpevnilo ruku. Nevzdává se," přidal za organizátory bývalý jezdec Tomáš Topinka, jenž připravuje dráhu.

Závodníci tuší, že Pedersen udělá všechno, aby mohl jet. "Byly doby, že závodníci jeli se zlomenou nohou a speciální sádrou," připomněl Franc. "Nickimu (Pedersenovi) jde o hodně, nadopuje se prášky a půjde do toho naplno. Rozpumpuje adrenalin, to mu pomůže," uvedl.

Podobný názor má i Topinka. "Taky jsem závodil se zlomenou rukou. Radši jsem k doktorovi nešel, tušil jsem, že mi to dá do sádry. Pokud to není zlomenina, že kosti koukají z nohy nebo z ruky, tak se to někdy dá," prohlásil Topinka.

Dryml se vrací po osmi letech

Dryml se vrací do pražské Grand Prix po osmi letech, v roce 2005 jel na divokou kartu a skončil patnáctý. Náhradníky jsou Václav Milík a Zdeněk Holub.

Milík by jako třetí Čech mohl nastoupit do celého závodu v případě, že Pedersen do Prahy přijede, nastoupí do tréninku, ale pak se odhlásí. Pokud by Dán, pátý muž průběžného pořadí, odstoupil až ze závodu, střídali by se na jeho místě Milík se sedmnáctiletým talentem Holubem.

Jedním z favoritů čtvrtého závodu mistrovství světa bude za zcela jistě velké podpory svých fanoušků Polák Tomasz Gollob, vedoucí muž seriálu. Gollob v Praze v posledních třech letech nechyběl ve finále a k vítězství v roce 2010 přidal v dalších letech dvě třetí místa.

Jeho krajan a třetí muž MS Jaroslaw Hampel byl v Praze ve finále už šestkrát, ale ještě nevyhrál. Mezi nimi je v průběžném hodnocení šampionátu Rus Emil Sajfutdinov.

Franc pojede podruhé za sebou, loni skončil jako nejlepší Čech za posledních sedm let sedmý. "Vážím si toho, že mohu jet, chci potvrdit, že si to zasloužím. Rád bych zopakoval loňský výsledek, nejlépe i o něco vylepšil, ale jsem si vědom, že se to nemusí povést. Ale udělám pro to všechno," řekl Franc, který se hodně věnuje také dlouhé ploché dráze. "Ale rád bych se ještě prosadil na klasické," uvedl čtyřiatřicetiletý jezdec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články