Hlavní obsah

Motocyklista Abraham se po zranění vrátí do MS v Le Mans

Brno

Karel Abraham se měsíc po zlomenině klíční kosti vrátí do mistrovství světa silničních motocyklů. Český závodník třídy MotoGP pojede o víkendu v Le Mans, třebaže stále ještě neukončil rehabilitaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Abraham.

Článek

"Těším se, že si zase zajezdím, a doufám, že budeme celý víkend schopni odjezdit s kvalitními výsledky. Všichni v týmu pro to uděláme, co bude v našich silách," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Přiznal však, že rameno ještě není úplně v pořádku. "Ale oproti Jerezu je to opravdu o hodně lepší a nemělo by mě zásadně omezovat. Stejně jako každý rok budu doufat, že nebude pršet, protože na okruhu v Le Mans se střídá několik druhů asfaltového povrchu a každý jinak klouže. Tak snad letos odjezdíme závod na suchu," dodal.

Jezdec týmu Cardion AB Motoracing se po dubnovém pádu v kvalifikaci v Texasu podrobil v zámoří operaci. Zlomenou klíční kost mu lékaři zpevnili titanovou destičkou a šrouby.

Abraham poté zkusil absolvovat tréninky na následující Velkou cenu v Jerezu. Kvůli bolestem ramena však před kvalifikací odstoupil.

Reklama