Hlavní obsah

Kornfeil zajel v trénincích na motocyklovou GP Francie třináctý čas

Le Mans

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel v úvodních trénincích na nedělní Velkou cenu Francie ve třídě Moto3 třináctý čas. V MotoGP byl navrátilec Karel Abraham osmnáctý, Lukáš Pešek poslední čtyřiadvacátý.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Motocyklový závodník Dani Pedrosa startující v třídě MotoGP během druhého tréninku na VC Francie.

Článek

Kornfeil, jenž si před dvěma týdny v Jerezu vyrovnal pátým místem životní maximum, v pátek v Le Mans zaostal o 1,417 sekundy za nejrychlejším Španělem Alexem Rinsem.

Abraham se do mistrovství světa vrací měsíc po zlomenině klíční kosti. V Jerezu startoval pouze v trénincích, ve Francii by měl už absolvovat celý závodní víkend. Trénink královské třídy vyhrál Španěl Dani Pedrosa, Abraham na něj ztratil 2,724 sekundy. Pešek byl ještě o dvě sekundy pomalejší.

"Rameno je celkem v pohodě, ale přiznám se, že jsem čekal, že bude bolet o něco méně. Každopádně se s tím dá jezdit a asi i vydržet celý závod. A to je nejdůležitější. Trochu mě omezuje, že je v podstatě celá ruka oslabená, takže se rychleji unavím," uvedl v tiskové zprávě Abraham, jenž si klíční kost zlomil v kvalifikaci na dubnovou Velkou cenu Ameriky v Austinu.

"S motorkou jsem docela spokojený, odpoledne jsme vyřešili dost problémů a motorka jela dobře. Pořád ale máme problém s maximální rychlostí, jsme o nějaké čtyři kilometry níž, než bychom měli být," dodal Abraham.

Reklama

Související témata: