Hlavní obsah

Plošinář Aleš Dryml nahradí zraněného Warda i v polské Grand Prix

Praha

Aleš Dryml se z pozice náhradníka zúčastní třetího závodu plochodrážní Grand Prix za sebou. Po startech v Praze a Cardiffu nahradí zraněného Australana Darcyho Warda i v sobotní Grand Prix Polska v Gorzówě. Ward počítá s návratem až v příštím závodě na konci června v Dánsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Dryml během Grand Prix v ploché dráze na stadiónu Markéta v Praze.

Článek

Drymlovi se dosud podařilo v seriálu mistrovství světa nasbírat pět bodů. Jako součást přípravy na polskou Grand Prix mu může posloužit středeční mezistátní utkání s Polskem na pražské Markétě, ve kterém se v týmu soupeře představí tři pravidelní účastníci GP Tomasz Gollob, Jaroslaw Hampel a Krzysztof Kasprzak.

V Gorzówě si naopak nenechají i přes zranění ujít start Dán Nick Pedersen a Brit Tai Woffinden. Pedersen startoval se zlomenou rukou už v Praze a Cardiffu, kde si navíc po dalším pádu poškodil vazy v zápěstí.

Do této nehody byl zapleten i druhý muž průběžného pořadí MS Woffinden, který si při pádu zlomil klíční kost. V Gorzówě chce ale startovat s cílem snížit manko na vedoucího muže GP Emila Sajfutdinova. Ruský lídr má o osm bodů víc, třetí Pedersen na Sajfutdinová ztrácí 13 bodů.

Reklama