Hlavní obsah

Abraham nepřepral viry a body v Německu nezískal. Španělská esa skončila v nemocnici

Sachsenring

Ještě víc než se soupeři na okruhu se Karel Abraham na německém Sachsenringu pral s vlastním tělem. Celý víkend ho limitovalo doznívající virové onemocnění, do nedělní Velké ceny kategorie MotoGP startoval až ze sedmé řady roštu a nakonec byl rád, že vůbec dojel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Abraham.

Článek

„Upřímně řečeno jsem skutečně velice rád, že jsem vůbec viděl cíl. Motorka fungovala dobře, jenže od poloviny závodu jsem začal být hodně unavený a fakt mi to dalo hodně zabrat," líčil Abraham po osmnáctém místě v cíli, za nějž bohužel není bodová odměna.

„Poslední z těch třiceti kol jsem v tom horku už nemohl vůbec vydržet. Je mi to líto, mám Sachsenring moc rád a na závod jsem se těšil, ale zdraví mně to pokazilo," uvedl Abraham, který prožil nejtěžší chvíle už v pátek, kdy byl dokonce kvůli nemoci přinucen vynechat trénink.

Musel dokonce absolvovat vyšetření krve na mobilní klinice přímo na okruhu. „Naštěstí se doktorům podařilo vyvrátit původní podezření na mononukleózu. Celkovou fyzickou slabost způsobila neléčená viróza, ale jediný lék, který na to existuje, je klid, spánek a dostatek tekutin, což se při závodním programu přece jen dost obtížně naplňovalo," mínil Abraham.

Z pole position vyhrál dvacetiletý Španěl Marc Márquez, který se po druhém letošním prvenství vyhoupl do čela celkového hodnocení šampionátu. Nahrála mu absence dvou jeho krajanů. Místo aby se španělská esa na německém Sachsenringu prala o titul, skončili oba po nebezpečných tréninkových pádech v péči lékařů.

Pedrosa: Byl to hrozný okamžik

Úřadující mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo po reoperaci zlomené klíční kosti nepojede ani příště v Laguna Seca. Jeho krajan Dani Pedrosa přišel o vedení v šampionátu a musí léčit pohmožděné levé rameno. Po pádu v sobotním tréninku musel také on vrtulníkem do nemocnice v Saské Kamenici.

„Byl to hrozný okamžik, highsider mě úplně vymrštil ze sedla motocyklu. Tvrdě jsem narazil hlavou o zem a cítil bolest v rameni," přiblížil jezdec, jemuž lékaři diagnostikovali i otřes mozku a měli také podezření na vlasovou zlomeninu klíční kosti.

Na revers byl sice propuštěn, a dokonce chtěl v neděli závodit, jenže už před ranním warm upem měl závratě i potíže s krevním tlakem. „Nebyl jsem ve stavu, abych mohl sednout na motocykl. Nejprve se doma podrobím dalšímu vyšetření, pak bude jasno o mé cestě za oceán," uvedl Pedrosa. To Lorenzo po reoperaci oznámil i pod určitým tlakem doktora pauzu. „Slyšel jsem v nemocnici dost důrazně, že nemůžu riskovat. Musím se trpělivě zotavovat, abych mohl v polovině srpna dorazit v plné síle do Indy," napsal Lorenzo na Twitteru.

Mistrovství světa silničních motocyklů třídy MotoGP pokračuje už 21. července na americkém okruhu v Laguna Seca. „Už v pondělí odlétáme za oceán a snad se můj stav zlepší. Jediné co asi bude fungovat je dostatek spánku a odpočinku, a to mi radí i doktoři," doplnil Abraham.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články