Hlavní obsah

Lorenzo neposlechne lékaře a na VC Spojených států odjede i s operovaným ramenem

Madrid

Motockylový mistr světa Jorge Lorenzo pocestuje na Velkou cenu Spojených států, kterou by jel pouhý týden po operaci ramene. Španělská hvězda kategorie MotoGP se rozhodla na okruh v Laguna Seca vyrazit, i když mu lékaři poradili, aby závod vynechal.

Foto: Vincent Jannink, ČTK/AP

Španělský motocyklista Jorge Lorenzo.

Článek

"Nakonec jsme se rozhodli do Laguna Seca odjet. Chci tam být kvůli fanouškům, kvůli šampionátu i kvůli svému týmu, který na mě spoléhá. Chtěl bych týmu poděkovat za veškerou podporu od mého pádu na Sachsenringu," uvedl Lorenzo v tiskové zprávě.

Pád ohnul i titan

Šestadvacetiletý Španěl začal mít potíže v tréninku v Assenu před třemi týdny. Po pádu mu lékaři zpevnili klíční kost osmi šrouby a titanovou destičkou, kterou si však při pádu na Sachsenringu ohnul a musel absolvovat další zákrok.

Právě kvůli tomu byl lékař Marc Cots spíš proti. "Zranění se léčí dobře a vypadá normálně, titanový plátek je dobře umístění. Jorge je schopný jet, nicméně jsme mu ale poradili, aby byl opatrný a neriskoval další zranění. Ale rozhodnutí, kdy se vrátit, je jen na něm," řekl.

Lorenzo minulý týden svých 800 tisíc fanoušků na twitteru ubezpečoval, že se na okruh vrátí až v srpnu v Indianapolis. Uspíšení návratu souvisí zřejmě s tím, že do USA vyrazí i jeho hlavní konkurent Dani Pedrosa, který pojede i přes prodělaný otřes mozku a vlasovou zlomeninu klíční kosti. V celkové kvalifikaci oba dva v Německu předstihl krajan Marc Márquez.

Reklama

Související témata: