Hlavní obsah

Chceme slavit, burcuje tým kapitán plochodrážníků Dryml

Zkusí v sobě i v týmových spolubojovnících probudit dravce. Cítí šanci zopakovat velkolepé tažení za medailí tak, jak ho sám na vlastní kůži v roce 1999 už jednou zažil. Aleš Dryml coby kapitán v sobotu večer (19 h) potáhne český plochodrážní tým do boje proti gigantům ve finále mistrovství světa na pražské Markétě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český plochodrážník Aleš Dryml.

Článek

„Šance je. Budeme se prát," slibuje Dryml domácím fandům adrenalin. Vnímá dráždivou naději, která je o to větší, že tým nemusel coby zástupce pořadatelské země do kvalifikace.

Start finále je v sobotu v 19:00 na Markétě. Favority jsou Poláci a Dánové. Češi, jejichž čtyřčlenný tým vzejde z pětice Franc, A. a L. Drymlové, Milík, Kůs, cítí šanci na bronz. Fanoušci se s jezdci mohou setkat dnes od 19 h v klubu Lávka na Praze 1 u Vltavy.

Sám ví jaké to je slavit světovou týmovou medaili, dokonce stříbro bral před 14 lety rovněž na české půdě  - v Pardubicích. „Jo, začátek té oslavy si vybavuju docela dobře," usmívá se matador, tehdy ovšem benjamínek. „A druhý den jsme všichni Zlatou přilbu odjeli tak trochu za očekáváním, ale bylo to i únavou ze závodů," pokračuje.

Je posledním stále ještě závodícím mohykánem ze stříbrné pětice, která nestačila na tehdy nepřekonatelné Australany. Letos budou favority Poláci a Dánové, od poněkud podceňované domácí sestavy se čeká boj o bronz. „Tenkrát stříbro nikdo nečekal, teď je šance stejná," přemítá kapitán s tím, že další oslavu by sice vítal, ale nepřeháněl by to. „Už jsem vyrostl. A navíc hned druhý den jedu závod v Polsku," dodává.

Co dělají stříbrní z roku 1999:
ANTONÍN KASPER
V necelých čtyřiačtyřiceti podlehl v roce 2006 boji s rakovinou.
BOHUMIL BRHEL (48)
Odchod z oválů mu uspíšilo zranění, ladí plochodrážní motory.
MICHAL MAKOVSKÝ (37)
Už při kariéře v Anglii si přivydělával na stavbách, nyní má rodinnou firmu.
ANTONÍN ŠVÁB (39)
Pracuje pro jeden pražský autoservis, kariéru mu zničil úraz v Argentině (2006).
ALEŠ DRYML (34):
V sobotu povede tým do boje o další medaili.
Jak to bylo tehdy v Pardubicích:
1. Austrálie
2. Česko
3. USA

Reklama