Hlavní obsah

Rossi a Lorenzo se chystají na testy na Masarykově okruhu v Brně

Brno

Jezdci továrního týmu Yamaha Valentino Rossi a Jorge Lorenzo budou tuto středu a čtvrtek testovat své stroje na Masarykově okruhu před závodem MotoGP, který se uskuteční 25. srpna v Brně.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Španělský motocyklista Jorge Lorenzo (na snímku).

Článek

Devítinásobný mistr světa Rossi a úřadující šampión Lorenzo využijí měsíční letní pauzu v kalendáři MotoGP k testování nových technologií, které by jim měly pomoci vrátit se do boje o letošní titul mistra světa. V průběžném pořadí je Lorenzo třetí a Rossi čtvrtý.

Lorenzo si na přelomu června a července v tréninku na Velkou cenu Nizozemska zlomil klíční kost. Po operaci a zpevnění kosti titanovou destičkou se ještě postavil na start a dojel pátý. O dva týdny později na Sachsenringu si zranění při nešťastném pádu obnovil a na trať se vrátil až v následujícím závodu na kalifornském okruhu Laguna Seca. Nyní by měl být při testech v Brně už v plné kondici.

Diváci budou mít po oba dny testování vstup na tribuny zdarma. Testy se po oba dny uskuteční od 9 do 18 hodin s polední pauzou mezi 13. a 14. hodinou. "Testy nemají žádný harmonogram. Tým stráví během dne hodně času prací na technice. Může se stát, že na dráze nebude delší dobu nikdo jezdit," upozornila manažerka motocyklových závodů Radka Dvořáková.

Reklama

Související témata: