Hlavní obsah

Do Brazílie se má po deseti letech vrátit MotoGP

Brasília

Do Brazílie by se měl v příštím roce vrátit po deseti letech seriál mistrovství světa silničních motocyklů. Závod v hlavním městě Brasílii na okruhu Nelsona Piqueta, jenž je pojmenován po bývalém trojnásobném světovém šampiónovi ve formuli 1, musí ještě posvětit bezpečnostní komise MotoGP a také Mezinárodní motocyklová federace FIM.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Brazílie je jedním z nejdůležitějších motocyklových trhů světa a návrat sem byl mnoho let přáním celé rodiny MotoGP. Myslím, že je to skutečně fantastické, jde o projekt, který je velmi důležitý pro nás, ale rovněž pro ně, neboť Brazílie se nyní týká několik velkých projektů jako fotbalové mistrovství světa nebo olympijské hry," uvedl Carmelo Ezpeleta, zástupce společnosti Dorna, jež je promotérem šampionátu.

Pokud dostane brazilská Grand Prix skutečně zelenou, může se Jižní Amerika těšit v roce 2014 hned na dva závody, přestože v letošním kalendáři není na jejím území žádný. Jet by se mělo také v Argentině na novém okruhu Termas de Río Hondo. V královské třídě MotoGP startují i čeští jezdci Karel Abraham a Lukáš Pešek.

Reklama

Související témata: