Hlavní obsah

Pešek v problémech. Hrozí mu, že nepojede GP v Brně

Brno
Aktualizováno

Motocyklovému jezdci Lukáši Peškovi reálně hrozí, že se o víkendu nepředstaví v domácí Grand Prix v Brně. Momentálně se mu totiž nepodařilo zajistit finance, které měl podle smlouvy zaplatit italskému týmu Ioda Racing za start v letošním seriálu královské kategorie MotoGP.

Foto: Sport.cz

Motocyklový závodník Lukáš Pešek.

Článek

"Musím připustit, že je dost velká možnost, že se v Brně o víkendu vůbec nezúčastním," přiznal Pešek na středeční tiskové konferenci. Důvodem jsou finance. "Podepsal jsem smlouvu, jejíž součástí jsou z mé strany finanční závazky, které nejsou plněny a je tak možné, že nebudu připuštěn k závodu. A musím říct, že bych to i chápal," řekl Pešek.

"Jedná se o značnou sumu"

Neuhrazené závazky nechtěl blíže specifikovat, jen uvedl, že se jedná o značnou sumu. "Vím o tom už dlouho, protože je to po hodně dlouhé splatnosti. Klidně se mohlo stát, že bych neodjel polovinu závodů, ve kterých jsem startoval. Je to jen o trpělivosti majitele týmu. Čekal jsem to už dlouho, ale teď jsem dostal nějaké informace..." uvedl Pešek, který do MotoGP nečekaně přišel letos.

O finance se mu měl starat manažer Josef Liška, Pešek ale bere problém primárně za svůj. "Pod smlouvou jsem podepsaný já, takže to nemohu házet na něj," řekl Pešek a ocenil trpělivost majitele týmu Giampiera Sacchiho. "Mohu mu jen děkovat, že jsem sem vůbec přijel a nejsem doma už půl roku," uvedl sedmadvacetiletý závodník a naznačil tak, že má finanční problémy s plněním smlouvy prakticky od začátku sezóny.

Partneři prý nesplnili slovo

Nedostatek peněz na pokrytí smlouvy podle něj souvisí s tím, že plánovaní partneři nesplnili slovo. "Sliby v Čechách fungují velmi dobře, na tom to ztroskotalo. Bohužel se potvrdilo, co jsem říkal už dříve. Pokud nejste bohatý a nemáte svoje peníze, tak jedete vabank. Jak už jsem ale řekl, tým je hodně ohleduplný. Už dávno mi mohl říct (že končím)," sdělil Pešek.

Kdyby o místo v MotoGP přišel před domácím závodem, byla by to smůla. Zejména pro jeho fanoušky. Sám Pešek ale fakt, že nyní mistrovství světa pokračuje v Brně, za klíčový nepovažuje. "Já ani nemohu říct, jestli si přeju v Brně jet, protože jsem v takovém stavu, že ani nevím, zda má smysl tady jet," uvedl Pešek, který v roce 2007 skončil na Masarykově okruhu třetí ve třídě do 125 ccm.

Zda se na start Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu postaví, bude podle všeho jasno až v pátek, kdy začnou volné tréninky. "Momentálně nemám nic potvrzené, dnes jsem vše řekl jen proto, aby se v pátek někdo nedivil, že tam (na startu) nejsem," dodal.

Reklama

Související témata: