Hlavní obsah

Abraham, Bradl a Cortese retrojízdou vzbudili pozdvižení v brněnských ulicích

Brno

Karel Abraham a dva elitní němečtí jezdci z motocyklového mistrovství světa Stefan Bradl a Sandro Cortese se projeli ve čtvrtek za plného provozu na motorkách Brnem.

Foto: pro Právo Stanislav Václavík

Karel Abraham při spanilé jízdě Brnem na historickém skútru ČZ 175/502.

Článek
Fotogalerie

Nebylo ale třeba se bát žádných divokých honiček v ulicích. Závodní stroje zůstaly uzavřené v paddocku, Abraham a německé duo tentokrát řídilo historické skútry značky ČZ 175 s přední kapotáží, které byly koncem 60. let často k vidění na silnici.

„S nápadem takové retrojízdy za mnou přišli lidé z německé televize a mně se možnost takového svezení hned zalíbila. Byl to určitě zajímavý zážitek a příjemné zpestření přípravy na Velkou cenu," líčil docela nadšeně Abraham.

Jezdci přísně dodržovali dopravní předpisy a vyrazili před polednem ze Zelného trhu, kde vzbudili pořádné pozdvižení mezi prodávajícími farmáři i brněnskými občany, kteří přišli nakupovat. Trasa pak vedla městskými ulicemi, částečně kopírovala starou přírodní brněnskou trať a zhruba po hodině skončila na současném Masarykově okruhu, kde se Velká cena jezdí od roku 1987.

„Řídit tu historickou čezetu bylo nakonec těžší, než jsem si původně myslel. Přece jenom je to starší motorka a pořádně se s ní rozjet, především do kopce, byl docela problém, protože se jí už moc nechce. Ale byla to zábava," přiznal Karel Abraham.

Německá televize Sport 1 celou akci natáčela a využije ji jako reklamní spot pro vysílání během celé brněnské Velké ceny. "Bylo to docela zajímavé vidět závodníky jet na takových motorkách, viditelně se tím bavili. Na okruh jim přijdu o víkendu držet palce," říkala devatenáctiletá Markéta, která dorazila na Zelňák speciálně kvůli této akci a vedle fotek získala i podpisy všech tří jezdců.

Reklama

Související témata: