Hlavní obsah

Pešek nakonec GP Brna pojede. Tým mu i přes nesplacené dluhy dal zelenou

Aktualizováno

Giamperi Sacchi, šéf stáje Ioda Racing, projevil značnou velkorysost a pustí Lukáše Peška na start brněnské Velké ceny, přestože finanční závazky jezdce vůči týmu zůstávají neuhrazeny. Historicky první domácí duel českých jezdců v MotoGP je tím potvrzen.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Pešek nakonec brněnskou GP pojede.

Článek

„Sice stále čekám na peníze, které má Pešek ze smlouvy přinést, ale do závodu ho určitě pošleme," sdělil ve čtvrtek večer Sacchi. „Mám k Lukášovi přátelský vztah a nechci jít do krajnosti. Pro mě je on trochu víc než jen jezdec týmu, známe se už z dob společného působení v Derbi. Nikdy jsem mu proto neřekl, že když okamžitě nezaplatí, tak nepojede," doplnil šéf týmu Ioda Racing.

„Vím, že se Lukáš Pešek tou situací hodně trápí. Je to člověk, který ví, co obnáší plnit či neplnit smluvní závazky a ze všeho je zklamaný, ale netlačil jsem ho do nějakých veřejných přiznání," tvrdil Sacchi, podle nějž hledat místo Peška někoho jiného právě před Brnem by bylo opravdu hloupé. „Pokud nebudu odvolán, jsem připraven nastoupit," potvrdil Pešek ještě předtím než uslyšel od Sacchiho uklidňující zprávu.

Dluh se pohybuje v řádech miliónů. Pešek musí platit podle smlouvy, kterou s týmem podepsal, aby získal místo v MotoGP.

„Sice nejde závodit bez peněz, ale zkusíme najít nejlepší řešení pro obě strany. Kdyby mi Lukáš řekl o svých obavách dopředu, spíš bych ho uklidnil. Přál bych si, aby teď na všechny trable v Brně zapomněl a odjel tady Velkou cenu nejlépe, jak umí," dodal šéf Peškova týmu.

Reklama