Hlavní obsah

Sobotní zrychlení českým motocyklistům tréninkové umístění v Brně nevylepšilo

BRNO

Všichni tři čeští jezdci sice při sobotním volném tréninku na brněnskou Velkou cenu vylepšili své časy z pátku, na zlepšení umístění to ale nestačilo. Zrychlovali i soupeři.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Český závodník v MotoGP Karel Abraham při Velké ceně České republiky.

Článek

Nejspokojenější může být Jakub Kornfeil v Moto3, jenž se časem 2:09,759 dostal letos poprvé na Masarykově okruhu pod hranici 2:10, ale to dokázalo celkem šestnáct závodníků. Takže Kornfeilovi patří čtrnácté místo v součtu všech tří tréninků. „Snad jdu po dobré cestě, v odpolední kvalifikaci rozhodně zaútočím na desítku," říkal český jezdec.

Nejrychlejší byl lídr šampionátu Salom, na nějž Kornfeil ztratil 1,520 sekundy. Španěl se přitom po paddocku musí pohybovat po berlích, protože nedokáže došlápnout na bolavou nohu jako následek jednoho z pádu minule v Indianapolisu.  „Když jsem dostal utišující injekci, trochu jsem ztrácel cit v noze a měl i problém s řazením. Teď mě to už tolik nebolí, takže to nějak zvládám a věřím, že přes víkend nebude noha zlobit tak, abych nedokázal jezdit rychle," líčil Salom, jehož handicap na dráze nebyl vůbec znát.

Abraham nezdolal dvouminutovou hranici

Karel Abraham se ani v sobotu dopoledne při třetím tréninku MotoGP nedostal pod vysněnou hranici dvou minut, trápí ho bolest ramene a přes zrychlení na 2:00,401 zůstal na 22. místě v součtu všech tréninku. „Musím zatnout zuby a zkusit jet, co vydržím," plánuje před kvalifikací, která určí jeho pořadí na roštu.

Lukáš Pešek v sobotu zlepšil svůj tréninkový čas 2:01,339, přesto to znamenalo pád na poslední příčku mezi pětadvaceti závodníky královské kubatury. „Jsem rád, že tady jedu a ani ten čas není úplně marný, ale pořád něco měníme s elektronikou a zkusili jsme v sobotu i úplně jiné nastavení podvozku. V kvalifikaci bych se rád zvednul z toho pětadvacátého místa, a kdybych se dostal někam k hranici dvou minut na kolo, bylo by to pro mě fantastický," líčil Pešek.

Nejrychleji v královské třídě jel Brit Crutchlow, jenž časem 1:56,156 nechal za sebou i tovární jezdce Yamahy (Lorenzo, Rossi) i Hondy (Perdosa, Márquez). Důležité karty se ale budou rozdávat až při kvalifikaci, do jejíž druhé části, kterou pojede už jen dvanáct nejlepších, se všichni favorité kvalifikovali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články